Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, στις δηλώσεις τους, μετά το πέρας της παρέλασης, αναφέρθηκαν στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Τουρκία και ευχήθηκαν να γυρίσουν σύντομα πίσω.

Στη σημασία της Εκπαίδευσης, ως κεντρικού άξονα χειραφέτησης και κοινωνικής προόδου, αναφέρθηκε από τη μεριά του ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. “Η εθνική μας επέτειος είναι μια ιδανική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι ότι η Παιδεία και η Ελευθερία πηγαίνουν χέρι-χέρι. Ότι η Εκπαίδευση παραμένει σήμερα, όπως είναι εδώ και δυο αιώνες ελληνικής ανεξαρτησίας, κεντρικός άξονας χειραφέτησης και κοινωνικής προόδου”, είπε χαρακτηριστικά.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στη σημασία της εθνικής ομοψυχίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. “Πολύ συχνά λησμονούμε όμως ότι η επανάσταση κινδύνεψε λόγω εσωτερικών διαιρέσεων και διχόνοιας. Αυτό πρέπει να το έχουμε σήμερα υπ όψιν μας”, είπε και συμπλήρωσε: “Σήμερα, γιατί αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Είτε προκλήσεις αρνητικές, σε βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας, είτε προκλήσεις θετικές, όπως η προοπτική ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή ένωση, την οποία πρέπει να βοηθήσουμε, προασπιζόμενοι φυσικά, τα εθνικά μας συμφέροντα”.

“Ημέρα ιστορική”, χαρακτήρισε τη σημερινή η Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. “Μας θυμίζει ποσό σημαντική είναι η εθνική ομοψυχία”, τόνισε και ευχήθηκε “πολύ γρήγορη επιστροφή στους δυο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι κρατούνται τόσες μέρες τώρα στην Τουρκία”.

“Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης για τους ήρωες οι οποίοι έπεσαν τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία για να είμαστε ελεύθεροι”, δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής. “Η ψυχή των Ελλήνων είναι στην γαλανόλευκη, η ψυχή των Ελλήνων είναι στην ορθοδοξία, η ψυχή των Ελλήνων είναι στην πατρίδα. Όλοι μαζί μονιασμένοι, να πάμε μπροστά τη πατρίδα μας, για το καλό των οικογενειών μας και το καλό των παιδιών μας”, πρόσθεσε. Αναφορικά με τους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, σχολίασε: Το μυαλό μας είναι μαζί τους, είναι μια μέρα αφιερωμένη σε αυτούς”.

“Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, πολέμησαν, μάτωσαν, νίκησαν και ευχαριστούμε σήμερα τα παιδιά, τους μαθητές και τους καθηγητές τους, που μας έδωσαν την ευκαιρία να θυμηθούμε. Συμπαράσταση, αγωνία, αγάπη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παρανόμως κρατούνται στην Τουρκία”, δήλωσε, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στους δύο στρατιωτικούς αναφέρθηκε και ο Μάριος Γεωργιάδης, από την Ένωση Κεντρώων: “Αύριο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό και για 25η μέρα, αυτά τα παλικάρια θα κρατούνται στην Τουρκία. Ευχόμεθα άμεσα να επιστρέψουν”, είπε. Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, “να βρει το σθένος να αφήσει πίσω τους εγωισμούς και να ζητήσει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας”, ώστε να συζητήσουν “για τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα”. “Η εθνική γραμμή δεν είναι η γραμμή της κυβερνήσεως, η εθνική γραμμή είναι η γραμμή των Ελλήνων”, συμπλήρωσε και κατέληξε: “Σήμερα είδαμε να παρελαύνει το μέλλον της Ελλάδος και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, ότι η κυβέρνηση κάνει τα σωστά βήματα για να εξασφαλίσει ένα σωστό μέλλον για αυτά τα παιδιά”.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης του κεντρικού τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, εξήρε το “ελεύθερο και αγωνιστικό πνεύμα όλων μας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που σήμερα παρήλασαν” και σημείωσε ότι χρειάζεται “συσπείρωση, Ειρήνη, και ένα φρόνημα Παιδείας να περάσει στη νέα γενιά”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Bροχερό το μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (04/05) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού...

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ....

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα να κλείνουν στις 19:00 και άλλα να μένουν...

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Μαύρας μάρτυρος, Αγίου Ροδοπιανού. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα*, Ροδόπη, Ροδώπη. Αγία Μαύρα Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η...

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή ως και Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο,...

Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα.  Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυση,1837,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Μαΐου ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1837.... Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια...

Ο ρόλος του Στυλιανού Παττακού που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα (Βίντεο)

Ο Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1912 στην Κρήτη. Το 1934 εισήλθε...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Απριλίου oι Rolling Stones στην Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1967 oι Rolling Stones στην Αθήνα. Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,...