Όμορφη Χριστουγεννιάτικη ΑΘήνα

52
Δήμος Αθηναίων: Ζήστε ξανά την εμπειρία του Χριστουγεννιάτικου 3D projection mapping

Σκέτη μαγεία η φωταγώγηση του δέντρου της Αθήνας σε συνδυασμό με τη στιγμή που η Βουλή των Ελλήνων στολίστηκε με χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Όμορφη Χριστουγεννιάτικη ΑΘήνα

«Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα φωτίσει » είπε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ξεκινώντας τη δήλωση του για την φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Τρίτης.

Συνέχισε λέγοντας ευχαριστώ στην ομάδα ανθρώπων που εργάστηκε και εργάζεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις, στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων και στους δωρητές του προγράμματος υιοθέτησε την πόλη σου.

«Φέτος η Αθήνα είναι πιο φωτεινή και λαμπερή από ποτέ, με δρόμους και πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά»

Ακολούθησε η 4λεπτή 3d mapping προβολή μετά μουσικής που στη λήξη της έδωσε φως στο φυσικό δέντρο που κοσμεί την Πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος έκλεισε με ευχές για «αγάπη, τύχη και υγεία »

Το δέντρο ήρθε από το Καρπενήσι. Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της.

Το πρόγραμμα ξεκινήσε στις 7 με την ομαδά κρουστών natalia atenas ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου και επί σκηνής η Big band που υποδέχτηκε και την παρουσίαστρια της βραδιάς Ζέτα Μακρυπούλια.
Χριστουγεννιάτικα κυρίως κομμάτια τζαζ ερμήνευσαν με σειρά εμφάνισης η Idra Kayne, ο Ίαν Στρατής και η Έλενα Παπαρίζου.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Αυγούστου
Όμορφη Χριστουγεννιάτικη ΑΘήνα

Επτά διαφορετικοί προτζέκτορες δημιούργησαν το 3d mapping στο κτίριο της Βουλής διάρκειας 30λεπτών και 20 δευτερολέπτων.

Η προβολή ξεκίνησε με το μήνυμα «Καλά Χριστούγεννα Αθήνα» και ακολούθησαν εικόνες παραμυθένιες με τρενάκι, το έλκηθρο του Αη Βασίλη, μολυβένια στρατιωτάκια και την πρόσοψη του κτιρίου να χτίζεται με lego.

Να σημειωθεί ότι η τεχνική μελέτη, η δημιουργία του 3d animation και η παραγωγή της προβολής είναι Ελληνικής Εταιρείας.

Όμορφη Χριστουγεννιάτικη ΑΘήνα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις

Σημειώνεται ότι για έναν μήνα, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την Αθήνα σε όλες τις συνοικίες της. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης, περιλαμβάνει εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες και pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις.