Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Ώρα μηδέν (ξανά) για τον ΣΥΡΙΖΑ – Έρχεται πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη 

Από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

κρίνεται η επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ένα νέο αιφνιδιασμό από την πλευρά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να εκτονωθεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσα στο κόμμα, ενώ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και εξηγήσεις για την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα (19.2.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία.

Εάν πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάσει τους συντρόφους του και δεν παρευρεθεί στην Πολιτική Γραμματεία, τότε όλες οι εξελίξεις είναι ανοικτές. Αντίθετα εάν παραστεί τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες για εκτόνωση της κρίσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες εκτόνωσης προκειμένου το συνέδριο να διεξαχθεί κανονικά.

Στην χθεσινή συνεδρίαση ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα κακό για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να συγκληθεί η ΚΕ προκειμένου να εξετάσει εάν θα κατατεθεί πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη υπήρξε πρόταση να αναβληθεί για δέκα μέρες το συνέδριο, καθώς το κλίμα ήταν έκρυθμο.

Για αρκετές ώρες η πρόταση για σύγκληση της ΚΕ ήταν κυρίαρχη στην συνεδρίαση. Κάποια στελέχη ωστόσο εξέφρασαν την άποψη ότι έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα η Πολιτική Γραμματεία θα χρεωνόταν μία ενδεχόμενη διάσπαση.

Οι πιο σκληροί στην κριτική τους απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε ο πρόεδρος να πάρει πίσω την επιστολή που έστειλε στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εκπλήξεις και οι αιφνιδιασμοί από την πλευρά του.

Πιο μετριοπαθείς ήταν ο Νίκος Σκορίνης και ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ η Ρένα Δούρου δεν πήρε σαφή στάση, αν και η εντύπωση που άφησε ήταν ότι δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Γιώργος Τσίπρας παρά το γεγονός ότι είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην διαδικασία της εκλογής του προέδρου.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος πλέον εμφανίζεται καθαρά απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν απολογιστικός απέναντι στους συντρόφους του λέγοντας ότι είναι “δύσκολη η θέση μου απέναντι σας γιατί τον υποστήριξα”.

Ο Νίκος Παππάς κατ’αρχήν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός, ενώ τελικά εμφανίστηκε να στηρίζει την άποψη της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας για σήμερα, ώστε τις οποίες αρνητικές εξελίξεις να μην τις χρεωθεί η Πολιτική Γραμματεία.

Φυσικά αυτό που πυροδότησε χθες την ατμόσφαιρα ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε να παρακολουθήσει διαδικτυακά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αντίθετα έστειλε μία επιστολή που κατηγορούσε τους συντρόφους του ότι αντί να ασχοληθούν με το αγροτικό και τα ζητήματα της Παιδείας κυνηγάνε χίμαιρες.

Η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη με την εντύπωση που είχαν αποκομίσει τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας τα οποία προσήλθαν στην συνεδρίαση με σκοπό να τα “βρουν” με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πάντως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από έξι ώρες συνεδρίασης κατέληξε σε ένα κείμενο με το οποίο απαντούσαν στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος με την δική του επιστολή είχε απαξιώσει την Πολιτική Γραμματεία και τα στελέχη που μετέχουν.

Στην ανακοίνωση τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας απαντούν ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι:

“Είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα. Είναι λοιπόν η ώρα των μελών τα οποία και έχουν το λόγο. Ως κόμμα των μελών, οργανώνουμε το διάλογο, χωρίς απαγορευμένες ερωτήσεις, χωρίς να αποκλείουμε τα μέλη από τη δυνατότητα να αξιολογούν όλα τα ηγετικά κλιμάκια. “

Σε άλλο σημείο τόνισαν ότι “μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον βαδίζουμε προς το έκτακτο συνέδριο μας, και τις ευρωεκλογές. Στην πορεία αυτή πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα περί χίμαιρας που έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφεραν δηκτικά ότι “σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπουργείο Εσωτερικών: Ελαστικό ωράριο στο δημόσιο, στήριξη των δήμων και άδειες ειδικού σκοπού

Bonus παραγωγικότητας: Σε ισχύ από το 2025 – Άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα αξιολόγησης...

Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θεσμοθετείται οριζοντίως στο Δημόσιο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας). Σκοπός είναι η εισαγωγή...
Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Δίκη για το Μάτι, έξι χρόνια μετά την τραγωδία: 104 νεκροί, 6 ένοχοι, κανένας...

Ένοχοι κρίθηκαν έξι από τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς. Με δεδομένες τις πλημμεληματικού χαρακτήρα...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου...

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι υπότροπη.Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο...

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για την υπόθεση διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών καθοδόν προς την ευρωκάλπη.  Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Στην εκδήλωση...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αυξηθεί σημαντικά η συσπείρωσή της,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Εμφύλιος στην κεντροαριστερή “πολυκατοικία”

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το κόμμα της Νέας Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια,...