ΟΣΦΠ: Αν δεν δηλωθεί σήμερα στην Α2 θα διαλυθεί!

34

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την δήλωση των σωματείων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας κι αν ο Ολυμπιακός δεν το κάνει ούτε σήμερα, τότε οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι βαριές – ακόμα και διάλυση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ, αν μία ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, δεν θα αγωνιστεί σε καμία κατηγορία τη νέα σεζόν και το όνομα του Ολυμπιακού θα… εξαφανιστεί την επόμενη χρονιά. Μετά από αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στην Γ’Εθνική, όταν θα θελήσουν φυσικά να… επιστρέψουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Σε περίπτωση όμως που ο Ολυμπιακός δηλώσει διάλυση, τότε η επιστροφή μπορεί να γίνει μόνο μέσω των τοπικών πρωταθλημάτων! Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Αν επιλεχθεί ο πιο… σκληρός και βάρβαρος για την ιστορία του συλλόγου δρόμος, τότε το ΑΦΜ της θα χαθεί και ουσιαστικά το σωματείο δεν θα είναι ο Ολυμπιακός. Θα μιλάμε τότε για ένα ολικό restart και μία τεράστια αλλαγή και… κηλίδα για την ομάδα του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτο: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω κορωνοϊού

Όπως και να έχει πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μονάχα λίγες ώρες μπροστά τους για να επιλέξουν το… μέλλον τους. Αύριο (15/7) θα κληθούν να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους στην ΕΟΚ και από εκεί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό η συνέχεια της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Για την ώρα πάντως, η απόφαση της αποχώρησης από την Basket League έχει επηρεάσει αισθητά τον Ολυμπιακό, που καλείται να… ζήσει με τις συνέπειες των πράξεων του τελευταίου διαστήματος.