“Όχι” Κατριβάνου για “κόφτη” και νέο Ταμείο – “Θρίλερ” με τη Βαγενά

69
Κατριβάνου, παραιτήθηκε,

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου η οποία καταψήφισε τις διατάξεις που αφορούν στην ίδρυση του Υπερταμείου αλλά και αυτές που αφορούν στον δημοσιονομικό κόφτη. Παρ’ ότι ψήφισε το υπόλοιπο πολυνομοσχέδιο, εντούτοις είναι ένας σοβαρός κραδασμός στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από το Μαξίμου, η κυρία Κατριβάνου τις επόμενες ώρες, αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ στην Κουμουνδούρου απαντώντας σε ερωτήσεις για το τι θα γίνει με την βουλευτή της β’ Αθηνών αρκούνται στο «όλα στην ώρα τους».

Πάντως δεν πρόκειται να τη διαγράψουν, καθώς είπε το «ναι» επί της αρχής.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία

Θρίλερ παίχτηκε και με την Άννα Βαγενά η οποία στην αρχή απουσίαζε αλλά τελικά μπήκε στην αίθουσα – μετά από πολιτικό “μασάζ” που της έκαναν κυβερνητικοί παράγοντες- και ψήφισε «ναι» σε όλα.

Κατά τα λοιπά της ψηφοφορίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν εκτός Βουλής αλλά με επιστολή του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ψήφιζε σύμφωνα με την εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Ποτάμι απουσίαζε ο Γρ. Ψαριανός ωστόσο, με επιστολή του που δεν μπορεί να καταμετρηθεί γνωστοποιεί στη Βουλή πως θα ψήφιζε σύμφωνα με την εισήγηση του κόμματός του.