Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.3 C
Athens

Παναθηναϊκός: Αισιοδοξία σε όλα τα αθλήματα

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια θα έχει αυτή τη σεζόν στα κορυφαία ομαδικά του αθλήματα, προπονητές που από μόνοι τους αποτελούν πηγή ελπίδας και σιγουριάς για τον κόσμο.

Απίστευτα σημαντικό για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το γεγονός πως «έσβησε» τα χρέη της. Έχοντας πλέον άλλη οικονομική δυνατότητα και διαφορετικές βλέψεις απ’ αυτές που είχε στο κοντινό παρελθόν. Σπουδαίο το γεγονός πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός άφησε πίσω της την εποχή έσοδα-έξοδα, πήρε το ΟΑΚΑ, αυξάνει το μπάτζετ σε επίπεδα… ραψίματος αστεριών.

Ο Α.Ο. μία απ’ τα ίδια, μετά το τέλος των χρεών τα προηγούμενα χρόνια, τα τμήματα προχωρούν σε επιτυχίες και σταθερά υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού. Όπως ακριβώς αρμόζει στον Παναθηναϊκό δηλαδή.

Σημαντικά κι αξιοσημείωτα όλα αυτά. Πάντα όμως χρειάζεται αυτό το… κλικ στον κόσμο. Αυτή η ελπίδα που καθρεφτίζεται στα πρόσωπα. Κάπου να «κρεμαστεί» να αισθανθεί σιγουριά, να συμπορευτεί γιατί βλέπει καθαρή πρόθεση, διάθεση προσφοράς, «τρέλη», στοιχεία που πάντα συμπορεύονται με τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευτυχία, σε μία απ’ τις σπάνιες περιπτώσεις που επιτυγχάνεται αυτό συνδυαστικά, να διαθέτει πλέον στα ομαδικά του αθλήματα σπουδαίους προπονητές. Ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν ικανότητα, διάθεση για δουλειά, κίνητρα, «δίψα», γνώστη του αντικειμένου τους. Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, πείθουν. Εμπνέουν. Δημιουργούν ελπίδα και αισιοδοξία. Όντας ηγετικές φυσιογνωμίες.

Στο ποδόσφαιρο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε μια διετία έχει κάνει τον κόσμο να τον λατρέψει όσο ελάχιστους τεχνικούς στην ιστορία του τμήματος. Καθόλου μικρό και καθόλου τυχαίο. Πέρα απ’ την δουλειά του που «μιλά» από μόνη της, η προστασία στο σύλλογο, στις αξίες του, στους παίκτες του και ο χαρακτήρας του, έχουν δημιουργήσει οπαδούς… Γιοβανοβιτσικούς! Στοιχείο που στον Παναθηναϊκό δεν επιτυγχάνεται εύκολα.

Το μπάσκετ προέρχεται από δύσκολη διετία κυρίως. Διάστημα στο οποίο οι προπονητές του δεν πέτυχαν, έχοντας φυσικά συγκεκριμένες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν ειδικά πριν το καλοκαίρι του 2022. Λόγω του έσοδα-έξοδα. Υπήρχε μια… μιζέρια στην ατμόσφαιρα, ένα χαμηλό ταβάνι, σύννεφα που έφερναν αμφιβολία και κανείς κόουτς απ’ τους αμέσως προηγούμενους δεν κατόρθωσε να τα διώξει όλα αυτά.

Μέχρι που προσελήφθη ο Εργκίν Αταμάν. Δεν έχει καθίσει ούτε μία μέρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού ακόμη. Χρειάστηκε απλά να μιλήσει 3-4 φορές. Ατάκες αισιοδοξία, σιγουριάς, πίστης και βεβαιότητας στη δουλειά του. Δίχως αστερίσκους, χωρίς δικαιολογίες. Άνεμος αισιοδοξίας ενός προπονητή… πραγματική θύελλα. Ειδικά στο μπάσκετ οι Παναθηναϊκοί αυτή τη σιγουριά την επιζητούν. Προφανώς και οι ενδείξεις-πληροφορίες που έρχονται από παντού αναφορικά με τα χρήματα που θα ξοδευτούν, ανεβάζουν την ελπίδα. Ακόμη κι εκεί όμως, είναι ο Αταμάν που για όλους γίνεται η απόδειξη. Γιατί; «Δε θα ερχόταν ο Αταμάν φίλε αν δεν ήταν βέβαιος». Ατάκα που ακούς σε κάθε Παναθηναϊκή συζήτηση. Ο Τούρκος με… μαγικό ραβδάκι, έφερε άλλο αέρα μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Αναφορικά με τα ερασιτεχνικά τμήματα, στο βόλεϊ ανδρών προφανώς και δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Άνθρωπος πέρα από εξαιρετικός προπονητής, ο οποίος μπορεί να «μιλήσει» ακόμη και με τη σιωπή του. Εμπνέει σεβασμό, απ’ την κορυφή ως τα νύχια πρεσβεύει Παναθηναϊκό, απολαμβάνει δικαίως τον αμέριστο κι απεριόριστο σεβασμό κάθε οπαδού.

Ανάλογη περίπτωση και ο Γιάννης Καλμαζίδης. Σοβαρός, μετρημένος, εργατικός και κυρίως ικανός να φέρει την επιτυχία. Όπως ήδη το έκανε μέσα σε μερικούς μήνες.

Στο μπάσκετ γυναικών, η Ελένη Καπογιάννη. Πήρε το τμήμα ως η προπονήτρια που είχε την υποχρέωση μια ομάδα που μπουσούλαγε, επιστρέφοντας απ’ τα δύσκολα χρόνια και την Α2. Έκανε το «τριφύλλι» χωρίς να έχει το μπάτζετ του αιωνίου σε καμία περίπτωση, όχι απλά να διεκδικεί τίτλους αλλά να τους κατακτά. Σε αναμετρήσεις και σειρές αγώνων που θα μνημονεύονται. Επίσης με «όπλα» τη δουλειά, το χαρακτήρα, τη νοοτροπία που μπόλιασε στον Παναθηναϊκό και τόσο του έλειπε, τη σοβαρότητα.

Προηγούμενα χρόνια, ιστορικά στο κάθε τμήμα ξεχωριστά, υπήρξαν τεράστιοι προπονητές. Μύθοι πραγματικοί. Όμως ως σύλλογος ο Παναθηναϊκός, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία να έχει πετύχει συμπτωματικά φυσικά, αυτό τον εκπληκτικό συνδυασμό. Ακόμη και σε άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας, μοιάζει απίθανο να υπήρξε ποτέ τέτοιο… ρόστερ προπονητών στα πέντε βασικότερα ομαδικά τμήματα των δημοφιλέστερων σπορ στη χώρα μας.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαμογελούν για τη σεζόν 2023-24, όσο νωρίς κι αν είναι ακόμη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/4/24

Οι αγώνες για τα πλέι άουτ της Super League, τα ματς της Basket League, οι αναμετρήσεις των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη Μαδρίτη, oι κατατακτήριες...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1971...Ο Παναθηναϊκός νικά τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 και παίρνει το εισιτήριο...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...