Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Μεγάλη νίκη του “τριφυλλιού” στο ΟΑΚΑ

Με τους Φώτη Ιωαννίδη και Άντραζ Σπόραρ να πετυχαίνουν από ένα τέρμα σε κάθε μέρος ο Παναθηναϊκός έκαμψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την αντίσταση της Βιγιαρεάλ με 2-0

Ιδανικότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Μπροστά σε 57.000 φιλάθλους τους το τριφύλλι κατάφερε να… βυθίσει την Βιγιαρεάλ με 2-0 πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Σε μεγάλη βραδιά οι κυνηγοί της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ιωαννίδης και Σπόραρ, οι οποίοι πέτυχαν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο.

Πλέον με αυτή την νίκη οι πράσινοι θέτουν διαφορετικά δεδομένα, μιας και πριν την έναρξη της πρεμιέρας το «κίτρινο φαβορί» φάνταζε το φαβορί του ομίλου.

Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, εκεί όπου θέλει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την πρόκριση.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Μπρινιόλι, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρντ ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ο Σπόραρ με τον Παλάσιος δεξιά και τον Μαντσίνι αριστερά.

Η ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος, Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ, Ντίας, Μοράλες.

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό

Με… φόρα και την ορμή της έδρας ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ από την Βιγιαρεάλ, θέλοντας να επιβάλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας, βρίσκοντας κυρίως χώρο από τα δεξιά με τους Παλάσιος και Κώτσιρα, την ώρα που οι Ισπανοί είχαν «κλειδώσει» καλά τους Πέρεθ και Τσέριν.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι καταγράφηκε με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, όταν η κεφαλιά του Σένκεφελντ, έπειτα από το κόρνερ του Μπερνάτ, έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Μεγάλη ευκαιρία για την Βιγιαρεάλ με τον Μοράλες

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Βιγιαρεάλ λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 18’ το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεχύθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση με τον Μοράλες να μπαίνει ωραία στη περιοχή να αποφεύγει τους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ με προσποίηση, ωστόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Υπέροχη συνεργασία Κώτσιρα – Ιωαννίδη και… φωτιά στο ΟΑΚΑ

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 38’. Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης συνδυάστηκαν υπέροχα, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Έλληνα φορ, ο οποίος με υπέροχο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας, Μοράλες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και...