Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Πανωλεθρία για τους Τούρκους: Τους «ισοπέδωσε» ο SAA στη Β. Συρία – Άσαντ: «Ο Ερντογάν είναι πράκτορας των ΗΠΑ!»

Πανωλεθρία για τις τουρκικές δυνάμεις, αφού μετά την σφοδρή επίθεση των συριακών δυνάμεων,
επανακτήθηκε συριακό χωριό στη βορειοανατολική επαρχία Hasakah από τις …τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους τζιχαντσιστές συμμάχους τους, μετά από τρομερή μάχη, κατά την οποία οι Σύροι «έτρωγαν σίδερα» πολεμώντας στο έδαφος αναφέρουν αραβικά και συριακά ΜΜΕ.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, είχε αναφέρει νωρίτερα περί σφοδρότατων στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των τουρκικών στρατευμάτων στο βορρά της χώρας.
Οι συγκρούσεις του Σαββάτου περιλάμβαναν βαρύ πυροβολικό και πυραύλους εδάφους-εδάφους με επίκεντρο το χωριό Um Shaifa κοντά στην πόλη Ras al-Ayn.

Οι τουρκικές δυνάμεις είναι ήδη τοποθετημένες στην άκρη της πόλης και ρίχνουν επίσης βολές με άρματα μάχης, ενώ και οι Σύροι είναι δίπλα και ανταποδίδουν με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.
Ειδικοί αναφέρουν σοβαρές εξελίξεις στο συριακό έδαφος το επόμενο διάστημα, στο οποίο Σύροι και Τούρκοι “τρέχουν” για να καταλάβουν όσο μεγαλύτερο έδαφος γίνεται και αυτό μπορεί άνετα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες μαχητές του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του αποκαλούμενου “πρίγκιπα” Batu, αποτελούν μέρος των ένοπλων παρατάξεων της Τουρκίας.
Αυτοί οι μαχητές κινούνται ελεύθερα στις περιοχές της επαρχίας Jarablus και του Al-Bab, ενώ μετακινούνται με τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και δεν κρύβουν τις τάσεις τους και την πνευματική και ιδεολογική συμμετοχή τους στην ισλαμική οργάνωση.
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ σε συνέντευξη του σήμερα, έκανε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Τούρκου ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Σύρος πρόεδρος Μ.Αλ Άσαντ τώρα έδωσε βαρυσήμαντη συνέντευξη στο ρωσικό δίκτυο RT, όπου επεσήμανε ότι «ο Ερντογάν προσπαθεί να εμφανιστεί ως« υπεύθυνος λήψης αποφάσεων», αλλά δήλωσε ότι είναι «ένας Αμερικανικός πράκτορας σε αυτόν τον πόλεμο», ενώ πρόσθεσε επίσης ότι «ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας κοινός κλέφτης που πριν έκλεβε εργοστάσια, σιτάρι και λάδι και σήμερα κλέβει τη γη».

Στη συνέντευξη του στο RT, η οποία θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, ο Άσαντ δήλωσε ότι η Ευρώπη ασχολείται με δύο τρόπους με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Ευρώπη φοβάται και χρειάζεται τον Ερντογάν ταυτόχρονα», είπε, προσθέτοντας «ότι η αποστολή προσφύγων στην Ευρώπη είναι «επικίνδυνη»
Σε μια προηγούμενη συνέντευξη με τον επίσημο συριακό κανάλι ειδήσεων Al-Ikhbariya στις 31 Οκτωβρίου, ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί ποτέ με τον Ερντογάν, καθώς τον κατηγορεί ότι υποστήριζε τρομοκράτες μέσα στη Συρία.
«Ο Ερντογάν ασκεί την πολιτική της παρενόχλησης στην μεγαλύτερη κλίμακα και έκανα μια διαδικασία χαρακτηρισμού του», ανέφερε ο Άσαντ.
«Στην αρχή, ο τουρκικός στρατός συμφωνούσε με τον συριακό στρατό, μέχρις ότου ο Ερντογάν στράφηκε εναντίον του, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η Συρία βασίζεται στο Ιράν και στη Ρωσία για να είναι η διάμεσος μεταξύ των δύο πλευρών.
Η Τουρκία εισέβαλε στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας τον περασμένο μήνα, με πρόσχημα την απομάκρυνση των Σύρων Κούρδων μαχητών από τα τουρκο-συριακά σύνορα, ενώ χθες ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δυνάμεις τους δεν αποχωρούν από την περιοχή επικαλούμενος τον ισχυρισμό ότι οι Κούρδοι δεν έχουν αποχωρήσει πλήρως από τα συρο-τουρκικά σύνορα, μόνο που νεο-οθωμανοί δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθούν από την Β.Συρία, εκτός και αν οι Σύροι τους πολεμήσουν με κάθε μέσο.
Οι κουρδικές ομάδες ζήτησαν βοήθεια από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας , για να σταματήσουν την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων.
Από τότε, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται συνεχώς με τα τουρκικά στρατεύματα και τους υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης και ενώ η Μόσχα μεσολάβησε για μια σαθρή εκεχειρία στη βόρεια Συρία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται αμείωτες και πιο σκληρές κάθε μέρα.
Η Τουρκία, η οποία εισέβαλε στη βόρεια Συρία προειδοποιώντας τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη να μην σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της, κινείται ημέρα με την ημέρα με όλο και πιο αλαζονικό τρόπο, φέρνοντας σε τεράστιο κίνδυνο σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χίτλερ, διαταγή, Νέρων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαρτίου ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή “Νέρων”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1945 ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή "Νέρων" βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέψει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει...

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη...

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην βόλτα που έκανε  για ψώνια σε μια φάρμα στο Ουίνσδορ με τον...

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ στέλνει υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ

Υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ στέλνει σήμερα το Ισραήλ για συνομιλίες με τη Χαμάς και στόχο ανακωχή 6 εβδομάδων στη Γάζα.   Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, η εκεχειρία που...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας,...

Τουρκία: “Μέχρι και 7,6 Ρίχτερ ο σεισμός που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη” λέει σεισμολόγος

«Καμπανάκι» για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη χτύπησε ακόμα ένας σεισμολόγος στην Τουρκία. Ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής Νατσί Γκιορούρ δήλωσε ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια αντισεισμική...
1883, πέθανε, Καρλ Μαρξ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Μαρτίου πέθανε ο Καρλ Μαρξ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1883... πέθανε ο Καρλ Μαρξ, πολιτικός, θεωρητικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα πίεζε για πιο άμεσες και κατοχυρωμένες...

Viper και Rafale VS F-16 block 52 adv. : «Κρύος ιδρώτας» στους Τούρκους πιλότους – Προσομοιώσεις μάχης απέναντι στην Τουρκική αεροπορία

Η διαδικασία παράδοσης της τέταρτης «Οχιάς» στην Πολεμική Αεροπορία θα είναι η ίδια όπως...

ΣΟΒΑΡΟ επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στην Δένεια της Κύπρου..(βίντεο)

Σοβαρό χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας το επεισόδιο που σημειώθηκε στη...

Βγάζουν αφρούς! Το Πολεμικό Ναυτικό σπάει πλάκα με τους Τούρκους

Η τουρκική κορβέτα Baykoz που είχε αποπλεύσει από τη βάση Ακσάζ απέναντι από τη...