Παπαθανάσης: Απέκλεισε ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown

15
Παπαθανάσης: Απέκλεισε ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown

Απέκλεισε ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Για την εστίαση, ανέφερε ότι η επιτροπή των επιστημόνων εξετάζει την πιθανότητα να αρθεί το μέτρο των έως 6 ατόμων ανά τραπέζι. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει σε πανηγύρια και ανάλογες εκδηλώσεις.

«Η εστίαση είναι σαφώς σε  χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος είναι διαστακτικός, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών από την πανδημία και σε αυτό έχει συμβάλει και η πτώση του τουρισμού» επεσήμανε ο κ Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας  ότι βασική κυβερνητική επιδίωξη  είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας.  «Για τον τουρισμό, θα ξέρουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την εστίαση θα μπορούμε να εξάγουμε κάποια πρώτα, ασφαλή συμπεράσματα στα τέλη Αυγούστου.»

Διαβάστε επίσης:  Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής της κυβέρνησης του Λιβάνου

Σε ερώτηση για την ύφεση παρέπεμψε στο τέλος του τρίτου 3μήνου του έτους για  διαμόρφωση σαφέστερης εικόνας, ενώ εκτίμησε πως το 2021 θα αποτελέσει έτος ανάκαμψης και επιτάχυνσης της οικονομίας  «Υπάρχουν κλάδοι, όπως το λιανικό εμπόριο, στον οποίο ο τζίρος παρέμεινε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ενώ παρατηρήθηκε έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, μια  πρακτική που ήρθε για να μείνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ Παπαθανάσης.  

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρέπεμψε στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και υπογράμμισε την υπεροχή της ΝΔ έναντι των άλλων κομμάτων, όπως αποτυπώνεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.