Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
24.9 C
Athens

Παρακολουθούμε μια καταιγίδα που πλησιάζει και πρόκειται να τυλίξει ολόκληρο τον πλανήτη σε χαοτικές συνθήκες

Αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τρελά σήμερα, απλά κρατήστε την υπομονή σας, πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερο

Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι σε ροή κατάρρευσης αυτή τη στιγμή. Παρακολουθούμε μια καταιγίδα που πλησιάζει και πρόκειται να τυλίξει ολόκληρο τον πλανήτη σε χαοτικές συνθήκες.

Αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τρελά σήμερα, απλά κρατήστε την υπομονή σας, πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερο. Σύντομα θα κυκλοφορεί παντού το ηλεκτρονικό χρήμα.

Τι είναι το FedNow;

Στις 15 Μαρτίου, εν μέσω της τραπεζικής κατάρρευσης, η Federal Reserve εξέδωσε ένα δελτίο τύπου που περιγράφει λεπτομερώς ένα νέο σύστημα άμεσων πληρωμών που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Αυτό το σύστημα ονομάζεται FedNow..

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, η Federal Reserve θα ξεκινήσει την επίσημη πιστοποίηση των συμμετεχόντων για την έναρξη της υπηρεσίας. Οι πρώτοι χρήστες θα ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα δοκιμών και πιστοποίησης πελατών, ενημερωμένοι από σχόλια από το πιλοτικό πρόγραμμα FedNow για να προετοιμαστούν για την αποστολή ζωντανών συναλλαγών μέσω του συστήματος.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών με καθορισμένες προσδοκίες για επιχειρησιακή ετοιμότητα και εμπειρία δικτύου. Τον Ιούνιο, η Federal Reserve και οι πιστοποιημένοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες επικύρωσης για να επιβεβαιώσουν την ετοιμότητά τους για την κυκλοφορία του Ιουλίου.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για την επικείμενη κυκλοφορία του FedNow, η οποία θα επιτρέψει σε κάθε συμμετέχοντα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο και από όλες τις γωνιές του πλανήτη, να προσφέρει μια σύγχρονη λύση άμεσης πληρωμής», δήλωσε ο Ken Montgomery, πρώτος αντιπρόεδρος της Federal Reserve Bank of Boston και στέλεχος του προγράμματος FedNow. «Καθώς πλησιάζει η έναρξη, παροτρύνουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους εταίρους του κλάδου να προχωρήσουν με πλήρη ετοιμότητα για να ενταχθούν στην Υπηρεσία FedNow».

Πολλοί χρήστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός διαφορετικού μείγματος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όλων των μεγεθών, των μεγαλύτερων επεξεργαστών και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κυβερνητικής στρατηγικής. Πρώτον, το προσφέρουν ως «ευκολία» ή «μέτρο ασφαλείας». Πολλοί άνθρωποι θα πηδήξουν στο σκάφος για να επωφεληθούν από αυτό.

Η συνέχεια γνωστή, όσοι δεν το υιοθετήσουν θα χλευαστούν, θα θεωρηθούν ως καθυστερημένοι και θα αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Μετά από αυτό, θα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε οτιδήποτε χωρίς αυτό.

Οι τράπεζες της Federal Reserve αναπτύσσουν την Υπηρεσία FedNow για να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπηρεσιών άμεσων πληρωμών σε εθνικό επίπεδο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη γεωγραφική θέση για όλο το εικοσιτετράωρο, κάθε μέρα του χρόνου.

Μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Υπηρεσία FedNow, επιχειρήσεις και ιδιώτες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν άμεσες πληρωμές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και οι παραλήπτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια, δίνοντάς τους μεγαλύτερη ευελιξία να διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Η πρόσβαση θα παρέχεται μέσω του δικτύου FedLine ? της Federal Reserve , το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απευθείας ή μέσω των πρακτόρων τους.


Αυτό δεν είναι το ψηφιακό δολάριο… Ακόμα…

Επιτρέψτε μου λοιπόν να είμαι απολύτως σαφής. Αυτό, από μόνο του, δεν είναι η εφαρμογή των CBDC. Αντίθετα, είναι το δίκτυο πληρωμών που απαιτείται για την εφαρμογή των CBDC. Μια υποδομή, κατά έναν τρόπο.

Υπάρχει ένα σαφές όφελος από το σύστημα που θα κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να συμμετάσχουν, ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται διαδικτυακά ή μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ποιος δεν θα ήθελε τα έσοδα από την πώληση του σπιτιού του να είναι άμεσα διαθέσιμα;

Αυτό είναι ακριβώς το σύστημα που επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω ενός ομοσπονδιακού κυβερνητικού δικτύου χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τράπεζες. Το FedNow θα μπορούσε γρήγορα να οδηγήσει στο FedCoin και δεν θα χρειαζόταν καθόλου μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει προηγούμενο μετατροπής ομοσπονδιακών δικτύων πληρωμών σε ομοσπονδιακό ψηφιακό νόμισμα.

Ανέφεραν επίσης ότι αυτό θα μας βοηθήσει να συνεργαστούμε με άλλες χώρες που διαθέτουν ηλεκτρονικά χρήματα CBDC. Οι δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο εξερευνούν τα ηλεκτρονικά χρήματα CBDC.

Σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του Ατλαντικού Συμβουλίου, 114 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ, εξερευνούν το CBDC. 11 χώρες έχουν εγκαινιάσει πλήρως τα CBDC, ενώ οι κεντρικές τράπεζες σε άλλες μεγάλες δικαιοδοσίες ερευνούν και πειραματίζονται με CBDC, ενώ ορισμένες βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) και η HM Treasury (HMT) δημοσίευσαν πρόσφατα ένα έγγραφο διαβούλευσης που αξιολογεί την περίπτωση ενός CBDC λιανικής και περιγράφει ένα προτεινόμενο τεχνολογικό μοντέλο.

Η BOE και η HMT εισέρχονται τώρα στη φάση σχεδιασμού των εργασιών τους, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δύο έως τρία χρόνια, μετά την οποία η BOE και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασίσουν εάν θα δημιουργήσουν μια «ψηφιακή λίρα». Επιπλέον, υπάρχουν πολλά διασυνοριακά πιλοτικά CBDC, στα οποία συμμετέχουν κεντρικές τράπεζες, διεθνείς οργανισμοί όπως η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εφάπαξ: Έρχεται “βροχή” πληρωμών σε χιλιάδες συνταξιούχους

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους. Η ομάδα Συντονισμού Εκκαθάρισης Συνταξιοδοτικών Αιτημάτων του ΕΦΚΑ προχωρά...
Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Καταιγίδες με επικίνδυνους κεραυνούς το Σαββατοκύριακο

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και επικίνδυνους κεραυνούς αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας σύμφωνα με την...

Κορυδαλλός: Δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις...

Εκλογές 2023: Στο Ζάππειο θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου

Στο Ζάππειο θα λειτουργήσει ένα πλήρες Κέντρο Τύπου για Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου, προκειμένου να διευκολύνει την εργασία...

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρεκόρ υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών τον Μάιο

Τον υψηλότερο αριθμό ρυθμίσεων οφειλών και οριστικών υποβολών αιτήσεων, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, κατέγραψε τον μήνα Μάιο του 2023 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης...
Από Δευτέρα τα αδιάθετα δελτία του κοινωνικού τουρισμού

ΔΥΠΑ: Μικρή παράταση αιτήσεων για κοινωνικό τουρισμό

Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων  από την Παρασκευή στις  5 το απόγευμα έως  την Κυριακή 11...

Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη

Τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Για πρώτη φορά ζωντανή εικόνα απ’ τον πλανήτη Άρη…(βίντεο)

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία μετέδωσε στο YouTube ιστορικές ζωντανές εικόνες απευθείας...

Τι κρύβεται στα βάθη του πιο απομακρυσμένου σημείου του πλανήτη?

Ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της Μυθολογίας Κθούλου είναι η παράξενη βυθισμένη μητρόπολη...

Η τεράστια Καμάρα στον πλανήτη Ερμή ύψους 7χλμ

Συνήθως, τα περισσότερα μυστήρια που εντοπίζονται στο Ηλιακό μας Σύστημα, εστιάζονται στην Σελήνη και...

Ενέργεια: Προ των πυλών ο δυσκολότερος χειμώνας στη σύγχρονη Ευρώπη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα»

Είναι πιθανό ο κόσμος να μην έχει ζήσει μέχρι σήμερα μια τόσο βαθιά και...