Παρασκήνιο από το δάνειο Πολάκη και τις… «μπουνιές» ανάμεσα σε δύο τραπεζίτες

39
Παρασκήνιο από το δάνειο Πολάκη και τις… «μπουνιές» ανάμεσα σε δύο τραπεζίτες

Το δάνειο Πολάκη και οι… «μπουνιές» ανάμεσα σε δύο τραπεζίτες – Παρασκήνιο και ντοκουμέντα

Η υπόθεση Πολάκη μπορεί να προκαλεί «ρωγμές» στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αφού ουδείς μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μια τράπεζα να δείχνει τέτοια γενναιοδωρία σε καταναλωτικό δάνειο, αλλά κυρίως αναδεικνύει και το παρασκήνιο της μάχης εξουσίας που έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής η Τράπεζα δεν έχει δώσει εξηγήσεις πώς ενεκρίθη ένα τόσο υψηλό καταναλωτικό δάνειο, όταν οι Τράπεζες δίνουν πλέον τα δάνεια με το σταγονόμετρο, ούτε πώς έγινε δεκτή η υποθήκη του σπιτιού του Παύλου Πολάκη όταν το σπίτι στα Σφακιά είναι ήδη υποθηκευμένο λόγω άλλου δανείου 300.000 ευρώ.

Αλλά επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο της υπόθεσης και η διαρροή της είδησης. Η Τράπεζα Αττικής είναι μια Τράπεζα πλήρως ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η διαρροή της είδησης σε μια αντιπολιτευόμενη εφημερίδα όπως είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, προφανώς και δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται, εκτιμούν όλοι, σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην Τράπεζα, καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι εκλογές, και μετά τις κάλπες… προφανώς θα ακολουθήσουν και έλεγχοι.

Οι μπουνιές στην Τράπεζα Αττικής

Με αφορμή το δάνειο Πολάκη και την διαρροή της είδησης πολλοί θυμήθηκαν τι είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες με αφορμή ένα δάνειο, όπως ανέφεραν τότε οι πληροφορίες, 100.000 ευρώ. Σύμπτωση;

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σε τι απόσταση "ταξιδεύουν" τα σταγονίδια από βήχα με ένα ελαφρύ αεράκι

Τότε ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, επιτέθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη, που είναι επιλογή της Τραπέζης της Ελλάδος, με γροθιές και μπουνιές…και χρειάστηκε η παρέμβαση των φρουρών και των γραμματέων για να αποσπάσουν τον δεύτερο από τα χέρια του πρώτου.

Τα γρονθοκοπήματα έλαβαν χώρα μέσα στο γραφείο του προέδρου της τράπεζας ενώ στους διαδρόμους ακούγονταν κραυγές και βαριές βρισιές.

Οι πληροφορίες ήθελαν τότε ως αφορμή του επεισοδίου ενα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ για το οποίο είχε αντιρρήσεις ο Θ. Πανταλάκης. Ποιός ήταν ο αποδέκτης του δανείου; Πληροφορίες θέλουν το δάνειο να είχε αποδέκτη γνωστό δημοσιογράφο που έχει ραδιοφωνικό σταθμό και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε είναι γνωστό αν το δάνειο ήταν επιχειρηματικό η καταναλωτικό. Απλά η ταρίφα φαίνεται ήταν η ίδια.

Οταν ο Θεόδωρος Πανταλάκης κάλεσε για εξηγήσεις στο γραφείο του τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, η κατάσταση έφθασε στο αμήν. Μπουνιές, κλωτσιές, βρισιές και αν δεν παρενέβαιναν τρίτοι, ο Θεόδωρος Πανταλάκης δεν θα έβγαινε σώος και αβλαβής.

Το επεισόδιο δείχνει την μάχη που δίνεται στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ και η είδηση για το δάνειο του Παύλου Πολάκη καθόλου τυχαία δεν είναι και μάλλον έχει σχέση και με το επεισόδιο.