Παράταση έως 15 Νοεμβρίου για τα χάρτινα εισιτήρια

9
ΟΑΣΑ: Μπορείτε να ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια με αντίστοιχα ηλεκτρονικά

Σιωπηλή παράταση στη διάθεση και χρήση του χάρτινου εισιτηρίου έως τις 15 Νοεμβρίου δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο παρά το γεγονός ότι επρόκειτο – βάσει του αρχικού προγραμματισμού – να έχει καταργηθεί από χθες.

Οι ουρές πάντως στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό παραμένουν παρότι μέχρι και χθες, υπολογίζεται ότι είχαν εκδοθεί συνολικά σχεδόν 210.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Από τη Δευτέρα, διατίθενται από τα λευκά εκδοτικά μηχανήματα το μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών. Η ΟΑΣΑ προτρέπει μάλιστα όσους το έχουν προμηθευτεί να μην τα πετούν καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτιστής τους.

Στα μέσα Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πύλες

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιμά ότι από τα μέσα Νοεμβριόυ θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των εισόδων/εξόδων του μετρό και του ηλεκτρικού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάντως, αναμένεται να παραμένουν ανοιχτές μία έως δύο πύλες που θα επιτηρούνται από υπαλλήλους προκειμένου να διευκολύνουν όσους μετακινούνται δωρεάν. Δηλαδή ανέργους και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Τζακ ποτ (Κλήρωση 15-3-2018)

Εν αναμονή της γνωμάτευσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Κατά τα λοιπά, ο ΟΑΣΑ αναμένει τη γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τα πρόσθετα αιτήματα που έχει θέσει, όπως η δυνατότητα έκδοσης προσωποιημένων καρτών μέσω διαδικτύου αλλά και η μαζική έκδοση καρτών.