Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Πάσχα: Κοντά στο 100% η πληρότητα σε πολλές περιοχές της Χώρας

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς

Το 100% πλησιάζει η πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς ενόψει του Πάσχα με τις κρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Για τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη μετακίνηση προς τους προορισμούς ενόψει Πάσχα. όπως είπε ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

«Όσον αφορά την διαθεσιμότητα, υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που ήδη πλησιάζουν το 100% για το Πάσχα. Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή κίνηση, είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έξαρση, είναι περίπου στα περσινά νούμερα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα περισσότερα ταχύπλοα θα δρομολογηθούν από τον Μάιο και μετά, οπότε αυτή τη στιγμή η κίνηση γίνεται με τα συμβατικά πλοία. Οι τιμές έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα, συνήθως οι αυξήσεις δρομολογούνται γύρω στο Μάιο όταν μπαίνουν και τα ταχύπλοα.

Γενικότερα τα κοντινά νησιά θα έχουν την τιμητική τους λόγω και της χαμηλότερης τιμής των ακτοπλοϊκών. Κάποια άλλα νησιά δυστυχώς για τη μέση ελληνική οικογένεια και λόγω τιμών είναι απρόσιτα ή δυσπρόσιτα.

Ενδεικτικά

Ραφήνα – Μύκονος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 452 ευρώ

Πειραιάς – Πάρος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 632 ευρώ

Πειραιάς – Ηράκλειο με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 482 ευρώ

Πειραιάς – Ρόδος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 852 ευρώ

Πειραιάς – Λέσβος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 879 ευρώ

Τα στοιχεία κόστους μόνο αυξητικά είναι, πχ το κόστος εργασίας έχει αυξηθεί δύο φορές μέσα στη χρονιά λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Τα καύσιμα έχουν παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα περσινά, αλλά είναι σχετικά υψηλά τα επίπεδα, και έχουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει όλα τα στοιχεία κόστους.

Άρα η πρόβλεψη είναι ότι σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση. Το ευτυχές σενάριο θα είναι να παραμείνουν οι τιμές και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση
Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στο Πάσχα, να πούμε ότι φέτος έχουν ιδιαίτερα την τιμητική τους οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίοι επίσης είναι πάρα πολύ όμορφοι και μπορώ να σας πω ότι ιδιαίτερα για το Πάσχα είναι και πολύ πιο αγαπητοί από τον κόσμο.

Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να γίνει ένα restart στον τουρισμό μετά από τη μεγάλη καταστροφή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και οι τιμές είναι εξαιρετικές», κατέληξε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ αισθητή στην Ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις...
Κορονοϊός: Η εξομολόγηση 26χρονης στην Κρήτη που έμαθε ότι νόσησε!

Δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας: Νταλίκα καταπλάκωσε οχήματα, 4 νεκροί

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος...

Δίκη Καραϊβάζ: Αρνούνται τις κατηγορίες για τη δολοφονία οι δύο κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του  δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, ελληνικής καταγωγής,...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλημέρα Αθήνα! 26 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα. Οι Βούλγαροι, με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο,...

Εργαζόμενη σε γηροκομείο κατήγγειλε συστηματικό βιασμό από συνάδελφό της – «Απειλούσε ότι θα κάνει...

Τον συστηματικό βιασμό της από συνάδελφό της σε γηροκομείο της Δυτικής Ελλάδας κατήγγειλε στις Αρχές μία μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τουρισμός 2024: Ξεκίνησε η σεζόν με τσουχτερές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με «γλυκόπικρες» τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινά η τουριστική σεζόν, κάτι που δε φαίνεται...

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων ετών στον Προμαχώνα από Βούλγαρους και Ρουμάνους Κάθε ρεκόρ τουριστικών...

Πως κινούνται τα ΜΜΜ την Τετάρτη του Πάσχα

Το ειδικό πρόγραμμα για λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό Παραμένουν σε ειδικό πρόγραμμα και την Τετάρτη του...

Πάσχα: Έθιμα και παραδόσεις της Ρούμελης

Το ψήσιμο του αρνιού και το τελετουργικό για την προετοιμασία του είναι κάτι ξεχωριστό,...