Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.2 C
Athens

Πάσχα: Κοντά στο 100% η πληρότητα σε πολλές περιοχές της Χώρας

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς

Το 100% πλησιάζει η πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς ενόψει του Πάσχα με τις κρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Για τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη μετακίνηση προς τους προορισμούς ενόψει Πάσχα. όπως είπε ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

«Όσον αφορά την διαθεσιμότητα, υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που ήδη πλησιάζουν το 100% για το Πάσχα. Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή κίνηση, είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έξαρση, είναι περίπου στα περσινά νούμερα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα περισσότερα ταχύπλοα θα δρομολογηθούν από τον Μάιο και μετά, οπότε αυτή τη στιγμή η κίνηση γίνεται με τα συμβατικά πλοία. Οι τιμές έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα, συνήθως οι αυξήσεις δρομολογούνται γύρω στο Μάιο όταν μπαίνουν και τα ταχύπλοα.

Γενικότερα τα κοντινά νησιά θα έχουν την τιμητική τους λόγω και της χαμηλότερης τιμής των ακτοπλοϊκών. Κάποια άλλα νησιά δυστυχώς για τη μέση ελληνική οικογένεια και λόγω τιμών είναι απρόσιτα ή δυσπρόσιτα.

Ενδεικτικά

Ραφήνα – Μύκονος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 452 ευρώ

Πειραιάς – Πάρος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 632 ευρώ

Πειραιάς – Ηράκλειο με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 482 ευρώ

Πειραιάς – Ρόδος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 852 ευρώ

Πειραιάς – Λέσβος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 879 ευρώ

Τα στοιχεία κόστους μόνο αυξητικά είναι, πχ το κόστος εργασίας έχει αυξηθεί δύο φορές μέσα στη χρονιά λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Τα καύσιμα έχουν παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα περσινά, αλλά είναι σχετικά υψηλά τα επίπεδα, και έχουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει όλα τα στοιχεία κόστους.

Άρα η πρόβλεψη είναι ότι σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση. Το ευτυχές σενάριο θα είναι να παραμείνουν οι τιμές και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση
Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στο Πάσχα, να πούμε ότι φέτος έχουν ιδιαίτερα την τιμητική τους οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίοι επίσης είναι πάρα πολύ όμορφοι και μπορώ να σας πω ότι ιδιαίτερα για το Πάσχα είναι και πολύ πιο αγαπητοί από τον κόσμο.

Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να γίνει ένα restart στον τουρισμό μετά από τη μεγάλη καταστροφή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και οι τιμές είναι εξαιρετικές», κατέληξε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κρήτη: Δεύτερο περιστατικό με drone και εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε ένα 24ωρο

Δεύτερο περιστατικό που άγνωστοι προφανώς επιχειρούν να στείλουν «μήνυμα» στους ιδιοκτήτες επιχείρησης ζωτροφών που δραστηριοποιούνται σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου - Καλή Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας...

Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα,...

Σοκ στη Νίσυρο: «Μου έδωσε ναρκωτικά και με κακοποίησε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νίσυρο μετά τις 11 νέες καταγγελίες που έχουν κάνει ανήλικοι για τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου. «Μου έδωσε ναρκωτικά...

Πασχαλινή έξοδος με τη βενζίνη στα δύο ευρώ το λίτρο για τους οδηγούς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν στο χέρι οι οδηγοί για την πασχαλινή έξοδο με αυτοκίνητο καθώς η τιμή της βενζίνης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι αργίες του Πάσχα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ αναφορικά με το πώς θα διαμορφώνονται οι αμοιβές τις Αργίες...

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από...

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για...