Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Πάτρα: Συνελήφθη η μητέρα μετά τη δίωξη εναντίον της για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα.

Η 33χρονη συνελήφθη μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζορτζίνας που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Το όχημα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία, μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς.

Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η υπόθεση, πρόσθεσε, ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο, και από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

«Ικανή να σκοτώσει κι άλλους»

Σύμφωνα με πληροφορίες στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσοσότητα τοξική ουσία. Οι γιατροί δε, που κατέθεσαν είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Στην 33χρονη μητέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται.

Φόβος για απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας

Η επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να έγινε μετά από πληροφορίες ότι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις και πιθανώς να προέβαινε σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Πώς οι αρχές έφτασαν στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ανδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί φέρεται να παρακολουθούσαν αρκετές ημέρες τις κινήσεις της, χωρίς πάντως η ίδια να θεωρείται ύποπτη διαφυγής.

Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από γιατρούς που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα το οποίο να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού ήταν το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του παιδιού από την Πάτρα.

Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού και ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ουσίες που δίνονται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και μια ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα.

Μόλις ενημερώθηκε για όλα αυτά η εισαγγελέας της Πάτρας έδωσε εντολή στο Ανθρωποκτονιών να προσαχθεί στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

O εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή...

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Ηλιούπολη: Ανατροπή στην υπόθεση – ο γιος σκότωσε με όπλο τη μητέρα και μετά αυτοκτόνησε

Έρευνες πραγματοποιούν οι Αρχές για τη δολοφονία μιας 63χρονης γυναίκας και του 36χρονου γιου...

Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς

Συναγερμός στην Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς στο διαμέρισμά τους επί...