Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Πελώνη: Τι είπε για lockdown, sms, λαϊκές αγορές και εμβολιασμούς

Για την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τους εμβολιασμούς, το ενδεχόμενο να τεθεί «κόφτης» στα SMS ή να μπει η χώρα σε καθεστώς ολικού lockdown μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο ανακοίνωσε τις νέες αποφάσεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

«Κανονικά θα λειτουργήσουν το ερχόμενο Σάββατο οι λαϊκές αγορές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σταμπουλίδης για συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους: Θα είναι καταστροφικό για όλους τρίτο αυστηρό lockdown

Τι είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω του κινδύνου να υπάρξει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το Σάββατο είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω του κινδύνου να υπάρξει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ.

«Το ζήτημα τώρα δεν είναι να προστεθούν περισσότεροι ειδικοί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Το σημαντικό είναι οι ειδικοί να μιλούν με μία φωνή, με περισσότερο υπεύθυνο λόγο και αυτοσυγκράτηση και λιγότερη έκθεση υποκειμενικών απόψεων», είπε σε άλλο σημείο.

Για «κόφτη» στα SMS: Τα δεδομένα και τα μέτρα αξιολογούνται συνεχώς, αλλά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εξετάζει να είναι και εφαρμόσιμα.

Για ολικό lockdown: «Θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και τις τυχόν μεταβολές των επιδημιολογικών δεικτών».

Για τους εμβολιασμούς στη χώρα: «Ο εμβολιασμός στη χώρα συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί. Μερική διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις ηλικίες 18 έως 64.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός περιορίζεται, προς το παρόν, στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών. Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79»

Για επισκέψεις Μητσοτάκη σε Κύπρο και Ισραήλ

«Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κύπρο είναι ο συντονισμός των δύο κυβερνήσεων ενόψει της πενταμερούς για το Κυπριακό. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου».

Για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία: Εικόνες σαν αυτές στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κρήτη: Άρπαξαν 10.000 ευρώ από τον εργοδότη τους και του έστειλαν SMS… γράφοντας ”Bye-bye”

Μια κλοπή που σίγουρα δεν περίμενε, κατήγγειλε ένας 44χρονος στην Κρήτη. Σύμφωνα με όσα ανάφερε,...

Υπουργείο Υγείας: Κάλεσμα για εμβολιασμό – Καλπάζουν γρίπη και κορωνοϊος

Ανακοινώσεις, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και την πίεση που ασκείται στο...

Λαϊκές αγορές: Αντιδρούν για την εφαρμογή του POS

Έντονες αντιδράσεις από παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών για την υποχρεωτική εφαρμογή του...

Πανελλαδικές 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω sms

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών...