Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Περιπέτεια για 79χρονο στη Σκιάθο: Εκσφενδονίστηκε από ριπές αεροπλάνου στη θάλασσα (βίντεο)

Από τον δρόμο όπου περπατούσε, βρέθηκε στη… θάλασσα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο 79χρονος περιπατητής, ο οποίος εκτινάχθηκε από ριπές αεροπλάνου που εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσγείωση στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 79χρονος που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μόνιμος κάτοικος ή τουρίστας στο νησί, είχε βγει για περίπατο. Κινούνταν στον δρόμο, δίπλα από τον αεροδιάδρομο. Είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, εκτίμησε όμως ότι θα προλάβαινε να περάσει από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, ωστόσο, δεν πρόλαβε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, taxydromos.gr.

Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσασε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενημέρωσαν αστυνομία, λιμενικό και ΕΚΑΒ. Άμεσα ασθενοφόρο, φρόντισε για τη διακομιδή του 79χρονου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη. Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις και έως και νωρίς το απόγευμα νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας, όπου το προσωπικό παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του.

Παρά τις πινακίδες, καθημερινά ατυχήματα

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου, τα αεροσκάφη πετούν σε απόσταση «αναπνοής» πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών. Ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης απέχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από την παραλία και βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό δρόμο.

Αυτό από μόνο του αποτελεί τουριστική… atttaction με εκατοντάδες επισκέπτες να συγκεντρώνονται στο σημείο τις ώρες απογείωσης ή προσγείωσης αεροπλάνων προκειμένου να δουν το μοναδικό θέαμα.

Η πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει τον αεροδιάδρομο από τη θάλασσα, το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αναγκάζονται να περάσουν πολύ κοντά από τον επαρχιακό δρόμο για να προσγειωθούν, αυξάνει αυτόν τον κίνδυνο για ατυχήματα.

Σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. «Κίνδυνος. Σας παρακαλώ αποφύγετε τις ριπές του αεροπλάνου», γράφουν οι πινακίδες, οι περισσότεροι όμως τις αγνοούν, κυρίως επισκέπτες που σπεύδουν στο σημείο για να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες και selfie.

Επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν ότι τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά στο νησί. «Αγνοούν συστηματικά τις πινακίδες για να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν», λένε για τα ατυχήματα που σημειώνονται και που άλλες φορές είναι ασήμαντα, άλλες φορές σοβαρά, όπως τον Αύγουστο του 2019 όταν ένα 12χρονο αγοράκι είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά στην Σκιάθο

Φωτιά ξέσπασε στην Σκιάθο στην περιοχή Πούντα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 15 πυροσβέστες με...

Σοκ στη Σκιάθο:43χρονη κατήγγειλε οτι την βίασε ο πρώην σύζυγος της, είχε απειλήσει να τη σκοτώσει

Λίγες ημέρες αργότερα απείλησε να την σκοτώσει. Προκαταρκτική διέταξε ο εισαγγελέας. Μια 43χρονη γυναίκα που...