Πήλιο: Συνάντηση λόγου και μουσικής στο κτήμα του συγγραφέα, Θωμά Κοροβίνη

291
Θωμάς Κοροβίνης, Πήλιο, λόγος, μουσική,

Ο συγγραφέας, τραγουδιστής, λαογράφος και ερευνητής, Θωμάς Κοροβίνης διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη συνάντηση λόγου και μουσικής, στο κτήμα του στο Πήλιο.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους, ενώ παρεμβάλλουν μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια.

Θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Οι Διαφορετικοί» και στόχος η ανάδειξη της διαφορετικότητας ως φυσικού, ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος σε ποικίλα επίπεδα έκφρασής του.

Στη διεύρυνσή του το θέμα αφορά στην μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, τις μορφές ρατσιστικής συμπεριφοράς και τις θεσμοθετημένες ή μη διακρίσεις.   Το δρώμενο συντελείται με την συνδρομή στενών κι αγαπημένων φίλων του συγγραφέα από τον κόσμο των γραμμάτων και της τέχνης.

Παρουσιαστής έχει οριστεί ο αγωνιστής Θρακιώτης δημοσιογράφος Σαμί Καραμπουγιούκογλου, εισηγητές στο θέμα ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, ο ψυχίατρος-σκηνοθέτης Στέλιος Κρασανάκης, ο ακτιβιστής Γιώργος Κολέμπας, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Νανούρης, ο κοινωνιολόγος Κώστας Καλημέρης και η εθνομουσικολόγος Μιράντα Τερζοπούλου. Στο αναλόγιο θα πάρουν μέρος οι διακεκριμένοι ηθοποιοί Νένα Μεντή και Σταύρος Μερμήγκης.

Μικρά καλλιτεχνικά δρώμενα θα παρουσιαστούν από τις κυρίες: Σούλα Χρυσανίδου, Μαρία Τεχνοπούλου, Λουίζα Σολομών και την χορογράφο Βερονίκη Τσουγκράνη.

Καθώς η εκδήλωση κλείνει κάθε χρόνο με την έκδοση ενός πολυσυλλεκτικού βιβλίου, όπου συγκεντρώνονται κείμενα (ποιητικού, πεζογραφικού, δοκιμιακού χαρακτήρα), όσοι δημιουργοί λόγου ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος  –ανεξάρτητα από το αν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση-  μπορούν να στείλουν το σχετικό με το θέμα κείμενο τους (μία με μιάμιση σελίδα), μέχρι το τέλος του Μάη, στην διεύθυνση: korovinisevda@gmail.com.

Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00 | Είσοδος ελεύθερη | Κτήμα Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια του Πηλίου (12 χιλιόμετρα απ’ τον Βόλο, στο επίνειό του Πλατανίδια, στον Παγασητικό)| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938738043   Η διοργάνωση γίνεται με την  συνεργασία του Μουσείου Λαδιού και Ελιάς Πηλίου, που έχει την έδρα του στην Άνω Γατζέα Πηλίου.

Πηγή: www.lifo.gr