Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Play off: Με προβλήματα ο Παναθηναϊκός,όλα για όλα η ΑΕΚ

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play off και αυτό καλείται να αποδείξει απόψε το βράδυ στη Λεωφόρο στο ματς με την ΑΕΚ (20.30 Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6).

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν από το πρώτο λεπτό με το «μαχαίρι στα δόντια» και να μην αφήσουν την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της.

Τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά το «τριφύλλι» θα παλέψει μέχρι το τέλος, αρχικά στη μάχη που δίνει για να αποφύγει την τελευταία θέση και φυσικά γιατί υπάρχει και η ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια την οποία θέλει να διαφυλάξει.

Οι δεδομένες απουσίες των Μπεργκ, Εμποκού και Βιγιαφάνιες κάνουν την αποστολή του Παναθηναϊκού ακόμα δυσκολότερη, αλλά ο Ουζουνίδης καλείται να διαχειριστεί το ματς με ότι όπλα διαθέτει.

Στην ενδεκάδα επιστρέφουν οι Λουντ και Κουρμπέλης, οι οποίοι λογικά θα είναι στα χαφ μαζί με τον Ζέκα. Από εκεί και πέρα, ο Λέτο θα είναι αυτός που μάλλον θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μολίνς, ενώ την θέση του «Βίγια» διεκδικεί ο νεαρός Χατζηγιοβάνης. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, ενώ για την θέση του δεξιού μπακ, φαβορί είναι ο Μέστο αντί του Μαρινάκη.

Πάντως, ο Ουζουνίδης δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για τα πρόσωπα τα οποία θα παρατάξει στο ματς με την ΑΕΚ.

Η πιθανή ενδεκάδα πάντως είναι: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Λέτο.

Παίζει τα ρέστα της η ΑΕΚ

Έναν ακόμη «τελικό» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών παίζει απόψε η ΑΕΚ.

Μπορεί να μην κρίνεται κούπα όπως έγινε με το Κύπελλο, ωστόσο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θα καθορίσει εν πολλοίς την τύχη της «Ένωσης» για πρωτιά στα πλέι οφ.

Κάτι που δεδομένης της διπλής ευκαιρίας που θα έχει να παίξει στην Ευρώπη του χρόνου μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότερο και από κούπα.

Χωρίς πολλές ελπίδες λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα σκοντάψει στη Νέα Σμύρνη (αφού ο Πανιώνιος θα παρουσιαστεί ελλιπέστατος απέναντί του) οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ντουμπλάρουν τις νίκες με το «τριφύλλι».

Παρόλο λοιπόν που αυτό δεν θα είναι εύκολο (άλλωστε οι απουσίες και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν τον εμπόδισαν να εμφανιστεί αξιόμαχος στο ΟΑΚΑ) η ομάδα του Χιμένεθ καλείται να εμφανίσει πρόσωπο αντίστοιχο με αυτό της πρεμιέρας στην Τούμπα. Και επ’ ουδενί με αυτό των δυο επόμενων αγώνων.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Ανδαλουσιανός αναμένεται να αφήσει κατά μέρος το rotation που τόσο συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Χωρίς να έχει λοιπόν στη διάθεσή του Πατίτο και Βάργκας (τους οποίους δείχνει να μην υπολογίζει πλέον), τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα για το 4-3-3 που κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει για τη Λεωφόρο.

Έτσι, ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βράνιες-Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντίντακ και ο Γκάλο (παρόλο που ο Μπακάκης τα πήγε καλά την Κυριακή) θα είναι στα άκρα των μετόπισθεν.

Στα χαφ είναι το μόνο ερωτηματικό, μιας και υπάρχει η περίπτωση να μείνει έξω ο καταπονημένος Σιμόες. Αν συμβεί αυτό, ρόλο «εξαριού» θα πάρει ο Γιόχανσον και μπροστά του θα παίξουν οι Γαλανόπουλος-Αϊντάρεβιτς, αν όχι ο Σουηδός θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος.

Όσο για την επίθεση, θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αλχημείες αυτή τη φορά, με τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο να παίρνουν θέση στα άκρα και να πλαισιώνουν τον Αραούχο που θα βρίσκεται στην κορυφή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άλλοι μιλούν για οικονομία, κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής-ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης-συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι στο τέλος της...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να...

Σάββατο του Λαζάρου: Πόσα χρόνια έζησε ο Λάζαρος μετά την ανάστασή του;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της Καινής Διαθήκης είναι, αναμφισβήτητα, ο Λάζαρος, ο...

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ φακελάκι 500 ευρώ”

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής...