Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Πλεύρης για τον 53χρονο: Τι να σωφρονίσεις σε ένα κάθαρμα που βίαζε ένα 12χρονο

“Μιλάμε για ένα από τα πιο άθλια εγκλήματα και αδικήματα που υπάρχουνε, για τα οποία οι ποινές όσο αυστηρές και να είναι, δεν απηχούνε ακριβώς το αίσθημα της τιμωρίας και κατά την άποψή μου σε αυτούς τους ανθρώπους δεν τίθεται θέμα δεύτερης ευκαιρίας”.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με την ιδιότητα του δικηγόρου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για τρολ που υπονοούν διάφορα επειδή έτυχε να έχει φωτογραφηθεί μαζί του.

Αναφερόμενος στην ποινή που αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να είναι εκτός φυλακής μετά από κάποια χρόνια ο 53χρονος, ο κ. Πλεύρης είπε αναλυτικά:

«Ναι μεν έχουμε αυστηροποίηση του πλαισίου, δηλαδή αυτός ο άνθρωπος θα ξεκινήσει με ισόβια και θα προστεθούν και άλλες ποινές ισοβίων, αλλά πάλι φτάνει σε ένα σημείο στο Ευρωπαϊκό σύστημα όπου κάποια στιγμή κάποιος μπορεί να βγει έξω.

Εγώ θεωρώ ότι είναι η ώρα να συζητήσουμε ότι υπάρχουνε και εγκλήματα για τα οποία δεν πρέπει να υπάρχει υφ’ όρον απόλυση.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εγκλήματα που σηκώνουν τον σωφρονισμό και αυτός είναι ο αρχικός στόχος. Τώρα τι να σωφρονίσεις σε ένα κάθαρμα που βίαζε ένα 12χρονο, τι να συζητήσουμε;

Αυτός τώρα ο 63χρονος εξέτισε προφανώς μία ποινή που βγήκε νωρίς σε υφ’ όρον απόλυση. Δηλαδή, ακούσαμε μία μεγάλη ποινή, αλλά στην πραγματικότητα με το 1/3 που φτάνει, τα 3/5 γίνεται 1/3. Βγήκε έξω και βγήκε έξω και ξαναέκανε έγκλημα.

Ότι υπάρχουν αδικήματα και οπωσδήποτε ο βιασμός και πόσω μάλλον ο βιασμός ανηλίκου ή παιδιού; Εδώ δεν μιλάμε καν για ανήλικο, μιλάμε για παιδί, γιατί δεν είχε συμπληρώσει το 12ο χρόνο, η ποινή πρέπει να είναι ισόβια και η υφ’ όρον να μην δίνεται εύκολα.

Αυστηροποιήθηκε το πλαίσιο

Δηλαδή ενώ αυτός θα ξεκινούσε με άλλες ποινές τώρα, ξεκινάει με ισόβια. Τώρα αυτό το οποίο είπατε για το είδαμε και εμείς, όπως είδατε ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας έχει φωτογραφηθεί με πάρα πολύ κόσμο.

Αντίστοιχα έχει φωτογραφηθεί και μαζί μου και με συγχωρείτε, εμείς οι πολιτικοί καθημερινά φωτογραφιζόμαστε με εκατοντάδες άτομα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια διασύνδεση μπορεί να υπάρχει σε κάποια τρολ το οποίο υπονοούν.

Είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή ότι είναι το πιο απαίσιο αδίκημα το οποίο υπάρχει. Εγώ θεωρώ ότι οι ποινές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι επιεικείς ποινές για αυτά τα αδικήματα, γιατί αυτά τα αδικήματα δεν μπορεί να τα σηκώσει η κοινωνία.

Το πλαίσιο αυστηροποιήθηκε το Νοέμβριο του ’21 και δυστυχώς και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε παρών και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά, διότι ξέρετε τι γίνεται; Και εδώ πέρα είναι ένα ευρύτερο πολιτικό θέμα, καλά είναι να μιλάμε θεωρητικά για χαμηλές ποινές και σωφρονισμό. Αλλά αυτούς τους ανθρώπους τι να σωφρονίσεις;

Εγώ λοιπόν πιστεύω στην πλευρά του ποινικού κώδικα που λέω ότι ναι υπάρχουν και αδικήματα τα οποία πρωτίστως πρέπει να προστατευθεί η κοινωνία και να τιμωρηθεί ο δράσης.

Φανταστείτε, αυτός εγώ σας λέω τώρα για κάποιο λόγο και με την υφ όρον απόλυση που λέμε τον δει η μάνα ή ο πατέρας του παιδιού στα 15 και στα 16 χρόνια έξω. Τα τσιμενταρισμένα που λέει ο κύριος Μαρακάκης, τα 18 χρόνια που τα κάναμε. Και ταβάνι 25, πάνω από τα 25 δεν μένει κανένας στις ελληνικές φυλακές.

Φανταστείτε τι θα πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους; Άρα κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε στην πλευρά του θύματος με έναν ξεκάθαρο τρόπο. Έχουμε πολύ αυστηρό πλαίσιο, το αυστηροποιήσαμε αλλά παραμένουν εγκλήματα που η κοινωνία δεν τα σηκώνει.

Τώρα, στο δικό μου, σας είπα τι γίνεται. Είχε όπως είδατε πλήθος κοινωνικών επαφών ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είχε πλήθος επαφών..

Το επόμενο λοιπόν στάδιο είναι ότι εμείς οι πολιτικοί όταν πηγαίνουμε σε μια εκδήλωση και έρχεται κάποιος να λέμε ότι προκειμένου να φωτογραφηθούμε θέλουμε να δούμε ποινικό μητρώο που εδώ ενδεχομένως δεν θα υπήρχε ποινικό μητρώο και να δούμε.

Δηλαδή μην πάμε σε ένα πλαίσιο τελείως λανθασμένο.

Δυστυχώς αυτά τα αδικήματα και σας τα λέω με την εμπειρία μου ως ποινικολόγος ότι σε άλλα αδικήματα ξεχωρίζουν κάποιες φορές άτομα στο βαρύ έγκλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις του βαρέος εγκλήματος ο θύτης μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Άρα αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας πρέπει να τα προσέχουμε και δυστυχώς να μην έχουμε εμπιστοσύνη ακόμα και σε αυτόν που θεωρούμε κοντινό άνθρωπο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, διότι οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν μια ποινική συμπεριφορά σε άλλα αδικήματα για να μπορούν να εντοπιστούν και συνήθως είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κολωνός: Aντιμέτωπη με το κακούργημα της μαστροπείας ξανά η μητέρα της 12χρονης

Aντιμέτωπη με το κακούργημα της μαστροπείας θα ξαναβρεθεί όταν καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού...

Αρκαδία: Συνελήφθη 53χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Ένας 53χρονος συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, για ενδοοικογενειακή βία. Σε...

Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό. Στη...

Κολωνός – Βιασμοί 12χρονης: Εκτός φυλακής οι 17 από τους 20 κατηγορούμενους για την υπόθεση

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι  17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού...