Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens

Πριν από την παρέλαση της 28ης η καταβολή των συντάξεων – Πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα

Πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα δουν τα χρήματά τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι συνταξιούχοι:

Παρά το ότι ο τρόπος καταβολής των συντάξεων έχει αλλάξει, τα ποσά που τους αναλογούν θα καταβληθούν πριν από την Εθνική μας επέτειο. Δεν θα ισχύσει όμως το ίδιο για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, που θα πρέπει να περιμένουν να… τελειώσει η παρέλαση για να εισπράξουν τις ενισχύσεις που τους καταβάλλονται μέσω του Οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση από την προηγούμενη πληρωμή κιόλας οι ημερομηνίες εξόφλησης έχουν διαφοροποιηθεί για τους συνταξιούχους: Πλέον οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Οι νέες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων

Κατά συνέπεια για οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου διαμορφώνονται ως εξής:

 • Για μεν τους μη μισθωτούς στις 26 τρέχοντος, για δε τους μισθωτούς στις 30 του μήνα.

Συγκεκριμένα:

 • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
 • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα:

 • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.
 • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Εξόφληση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Οκτώβρη, δηλαδή την Τρίτη 31 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Να επισημανθεί πάντως πως όσον αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδηματα ποσά που χορηγούνται στους δικαιούχους αυξάνονται από την 1η Δεκεμβρίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όχι μόνον το ύψος της αναπροσαρμογής της ενίσχυσης, αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων που καθορίζουν το ποιοι θα λάβουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Με άλλα λόγια θα αυξηθούν και τα ποσά αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων.

Σήμερα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αρχίζει από 200 ευρώ και φθάνει έως και τα 400 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του ωφελούμενο νοικοκυριού.

Από τον Δεκέμβριο το ποσό αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 216 και 432 ευρώ και θα καταβληθεί στους δικαιούχους πριν από τα Χριστούγεννα.

Θα αναπροσαρμοστούν και τα εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι νέοι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν από τον Δεκέμβριο του 2023 και μετά.

Έτσι, για έναν ενήλικα, το εισόδημά του κατά το εξάμηνο πριν από την αίτηση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ. Με την αύξηση κατά επίσης 8%, από 1η Δεκεμβρίου 2023 θα ανέλθει σε 1.296 ευρώ.

Για έναν ενήλικα με ανήλικο τέκνο (μονογονεϊκή οικογένεια) σήμερα ισχύει όριο εισοδήματος τα 1.800 ευρώ, που θα αυξηθούν στα 1.944 ευρώ.

Για ζευγάρι χωρίς παιδιά, από τα 1.800 ευρώ, το όριο θα ανέλθει επίσης στα 1.944 ευρώ, ενώ για ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα, από 2.400 ευρώ, το όριο θα αυξηθεί στα 2.592 ευρώ.

Επίσης, για ζευγάρι με ένα επιπλέον ενήλικο μέλος και ένα ανήλικο τέκνο, σήμερα, το εισοδηματικό κριτήριο ανέρχεται σε 2.700 ευρώ και με την υπογραφή της νέας υπουργικής απόφασης θα ανέβει στα 2.916 ευρώ στο εξάμηνο.

Το εξαμηνιαίο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί επίσης κατά 8% και θα διαμορφωθεί στα 5.832 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της μέρας σημειώνοντας μεταξύ...

Ακρίβεια: Μήνυμα στις πολυεθνικές μέσω Κομισιόν στέλνει ο Μητσοτάκης

Την παρέμβαση της Κομισιόν για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε το Σάββατο (18/5) στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον...

Αποστάσεις Τσίπρα από την Κουμουνδούρου

«Καλύτερα από μακριά και αγαπημένοι παρά από κοντά και μαλωμένοι». Αυτό αναφέρει μία ελληνική παροιμία και ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να το κάνει πράξη, καθώς πιο...
Φίτσο, Σλοβακία,

Φίτσο: Σταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σοβαρή, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζάνα Ντολίνκοβα, μετά την απόπειρα...

Μητσοτάκης: Νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας – “Αλλάξτε γραμμή”

Μήνυμα στα Σκόπια «Να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ αναφορικά...

Συντάξεις Ιουνίου: Σε ποιους πιστώνονται τα ποσά στις 27 Μαΐου 2024

Το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Μαΐου 2024 θα πιστωθούν τα πρώτα ποσά των συντάξεων μηνός Ιουνίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. υτό αφορά τους ασφαλισμένους...

Νέα δίωξη από τον οικονομικό εισαγγελέα για απιστία και ηθική αυτουργία σε στελέχη της...

Mια ακόμα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος με επίκεντρο ανεκτέλεστες συμβάσεις που αφορούν εργασίες συντήρησης τρένων αλλά και μισθώματα ακινήτων που φέρονται να έμειναν ανείσπρακτα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων – Πότε εξοφλούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Μετά την… παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Απριλίου στους δικαιούχους....

Νέες καταβολές πρώτης αρωγής ύψους 500.000 ευρώ προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι...

Ανατροπή στην εξόφληση των συντάξεων – Ποιοι θα πληρωθούν 5 ημέρες νωρίτερα

Ανατροπή στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων! Μια μεγάλη αλλαγή έγινε στην ημέρα που θα...

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις στην πληρωμή των συντάξεων – Ποιες περιοχές επηρεάζονται και γιατί

Ενδέχεται να καθυστερήσει η καταβολή συντάξεων σε κάποιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση...