Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Προσωπικός Γιατρός: Ανοίγει αύριο 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η πλατφόρμα  https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό.

Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 Προσωπικοι ιατροι και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες.

Παράλληλα από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά. Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19. 

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους: 

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη. 

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απογευματινά ιατρεία και προσωπικός γιατρός: Πώς μπορεί να κάποιος να κλείσει ραντεβού

Απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών για το πώς μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού στα...

Ενίσχυση για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου: Ανοίγει εκ νέου στις 11/12 η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής

Ανοίγει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 εκ νέου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, για την υποβολή και...

Copernicus: Ο Σεπτέμβριος του 2023 ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα

«Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν ο πιο θερμός Σεπτέμβριος που έχει καταγραφεί ποτέ σε...

Στις 29 Σεπτεμβρίου οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Στις 29 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι φετινοί Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, σε οκτώ αθλητικές εγκαταστάσεις...