Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε –Το χρονικό

Αίσιο τέλος είχε η πτώση του μονοθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ στην θαλάσσια περιοχή στην Ψαθούρα με τον πιλότο να είναι καλά στην υγεία του.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός κατάφερε και βγήκε σώος από το F-16 το οποίο κατέπεφτε στην περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος και επί μιάμιση ώρα πάλευε στην θάλασσα. Ο ιπτάμενος εξέπεμψε SOS και έτσι το super puma τον εντόπισε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο.

Αργότερα διακομίστηκε στην Αθήνα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Πτώση F-16: Ο γιος μου είναι καλά, λέει ο πατέρας του πιλότου

Ο πατέρας του πιλότου του F-16 που έπεσε το μεσημέρι κ. Αποστολάκης μίλησε στο mega ενώ ταξίδευε από τη Λάρισα στην Αθήνα για να δει τον γιο του.

Ο πατέρας του πιλότου, που περισυνελέγη νωρίτερα μετά την πτώση του αεροσκάφους F-16 και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, μίλησε στην εκπομπή live news.

Ο πατέρας του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους είπε ότι αυτήν την ώρα κατεβαίνει από τη Λάρισα στην Αθήνα για να δει το παιδί του και ότι δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες, αλλά σε σύντομη επικοινωνία που είχε ο γιος του του είπε ότι είναι καλά. Ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση για να μιλήσει περισσότερο.

Θυμίζουμε ότι συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία στις 13:29 το μεσημέρι για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.

Ο πιλότος ευτυχώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος. Εντοπίστηκε καλά στην υγεία του από τους διασώστες. Οι διασώστες κατάφεραν και επιβιβάσουν τον πιλότο στο Super Puma και τoν μετέφεραν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Το χρονικό της πτώσης του F-16 στη Χαλκιδική

Ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος, καθώς κοντά στο σημείο αυτόπτες μάρτυρες είδαν αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο της πτώσης.

Άμεσα σηκώθηκε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα από τη Λήμνο, για να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού του. Το F-16 είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα «Φάντασμα» της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα…

Για το περιστατικό ταυτόχρονα ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα, με πέντε σκάφη να σπεύδουν για να συνδράμουν στην έρευνα και την διάσωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Ηνίοχος”: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη με Rafale και F-16 (βίντεο)

Στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών...

Πτώση F-16 στη νήσο Ψαθούρα κοντά στην Αλόννησο – Σώος ο πιλότος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από πληροφορίες για πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16...

Τουρκία: Πράσινο φως από Μπάιντεν για τα F-16, επιστολή στο Κογκρέσο να εγκριθεί η πώληση

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήλθε σήμερα (24/1) η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν έστειλε...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...