Πτώση του τζίρου στο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

24
Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη της δεύτερης ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων

Για πτώση του τζίρου από 20-25 % στο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας. Με την ολοκλήρωση σήμερα Τρίτη του 10ημερου προσφορών, έμποροι και επιχειρηματίες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες από την Πασχαλινή περιορισμένη κατανάλωση, λόγω της κάθετης πτώσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Στις χαμηλές αποδόσεις των τζίρων συνέβαλλε και το γεγονός ότι τα καταστήματα έμειναν προχθές Κυριακή, κλειστά λόγω των κινητοποιήσεων των συνδικάτων και φορέων για το ασφαλιστικό. Συνολικά, η πτώση του τζίρου συνυπολογίζοντας και τις ημέρες των εορτών του Πάσχα εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 40%, από τους εμπόρους.

Διαβάστε επίσης:  Όλυμπος: Επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένης γυναίκας

«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και οι υποχρεώσεις του κόσμου ( φόροι, λογαριασμοί, δάνεια κ.α.) καθιστούν όνειρο θερινής νυχτός τις αγορές για τον καταναλωτή», επισημαίνουν με έμφαση οι περισσότεροι μαγαζάτορες, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος πλέον περιορίζεται στις αγορές των αναγκαίων.