Ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα- Κάτω από 1% το πενταετές

18
Ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα- Κάτω από 1% το πενταετές

Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα συνεχίζεται χωρίς φρένο, με το επιτόκιο του πενταετούς να σπάει το φράγμα του 1% και να διαπραγματεύεται στην περιοχή του 0,993%.

Αντίστοιχα πτωτική, σε νέο ιστορικό χαμηλό είναι και η πορεία του δεκαετούς ομολόγου, με το επιτόκιο κάτω και από το 1,8%, στο 1,727% πριν από λίγο.

Η άρση των capital controls λειτούργησε καταλυτικά για το νέο ράλι των ομολόγων, ενώ βοηθητικά λειτουργούν και τα αισιόδοξα μηνύματα για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.

Η ραγδαία μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας αναμένεται να διευκολύνει την απόφαση του ΟΔΔΗΧ για νέα έξοδο στις αγορές, ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ λειτουργεί υποστηρικτικά στο ελληνικό αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αφού αλλάζει τις παραδοχές για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στους 171 οι νεκροί

Παράλληλα, οι οίκοι αξιολόγησης, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην πορεία του κόστους δανεισμού της χώρας, χωρίς να αποκλείεται να αλλάξουν τις αξιολογήσεις τους για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και με έκτακτα reports.