Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Ρέθυμνο: Ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή μέσα σε σχολείο στο Ρέθυμνο.

Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται το ανήλικο αγόρι να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι από τα χέρια και τα πόδια ενός άλλου παιδιού.

Σύμφωνα με την θεία του παιδιού το άγριο περιστατικό σημειώθηκε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει “σκότωσε τον”» πρόσθεσε η θεία του παιδιού υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο με δεύτερο ξυλοδαρμό.

Όπως είπε η θεία του παιδιού «το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησηε στη μητέρα».

Η θεία του 13χρονου υποστήριξε, τέλος, ότι «μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα “ευτυχώς υπάρχει το βίντεο” και μου είπε “ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς».

Τι λέει στην ΕΡΤ ο Δ/ντης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στο σχολείο και την αστυνομία, ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης.

“Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οικογένεια του μαθητή ενημερώθηκε από τον προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι...

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Νύχτα τρόμου χθες, Τετάρτη (10/4) για αλλοδαπή γυναίκα στα Ιωάννινα που έπεσε θύμα κακοποίησης...

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος Πακιστανός για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονου με αυτισμό

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος Πακιστανός για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονου με αυτισμό στο Ζεφύρι. O ίδιος αρνήθηκε...

Ρέθυμνο: Μία καταγγελία αποκάλυψε την φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονης

Οργή προκαλεί η νέα φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Το...