Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Ροζ πανσέληνος: Η μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους – Ένα μοναδικό θέαμα απόψε!

Ένα μοναδικό θέαμα θα μας χαρίσει η φύση απόψε στο σκοτεινό ουρανό κι αυτό δεν είναι άλλο από τη ροζ πανσέληνο του Απριλίου. Ωστόσο, μπορεί να μην ήταν τόσο σπάνια αλλά σίγουρα εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πρώτη πανσέληνος του χρόνου.

Η υπερπανσέληνος θα φαίνεται 30% πιο φωτεινή και 14% πιο μεγάλη, καθώς θα έρθει πολύ κοντά στη Γη.

Το σημείο που θα πλησιάσει την Γη θα είναι περίπου στα 220.000 μίλια. Οι αστρονόμοι αναφέρουν ότι αυτή θα είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις φέτος «μεγάλες» πανσέληνους, ωστόσο θα είναι η πιο εντυπωσιακή.

Έχει πανσέληνο και βλέπετε περίεργα όνειρα; Υπάρχει λόγος!


Αν έχει πανσέληνο μην φοβηθείτε αν δείτε περίεργα όνειρα! Υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό! Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές, οι άνθρωποι βλέπουν τα πιο περίεργα και πιο συναρπαστικά όνειρα όταν έχει πανσέληνο.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ακόμη, ότι το περιεχόμενο των ονείρων, που βλέπει κάποιος, δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές ή τις ημέρες της εβδομάδας. Ποια είναι η Μόρα και γιατί έρχεται όταν κοιμάσαι;

Όμως, την εβδομάδα λίγο πριν και λίγο μετά την πανσέληνο, τα όνειρα των ανθρώπων είναι «πιο παράξενα και περίεργα».

Ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ Γουισμάν οδηγήθηκε σε αυτήν την… «περίεργη» ανακάλυψη, καθώς ανέλυε τα όνειρα 1.000 εθελοντών, στους οποίους οι ερευνητές έπαιζαν διάφορους ήχους ενώ κοιμόντουσαν.

Όνειρα πανσέληνος

«Κάποιοι ονειρεύονταν, για παράδειγμα, ότι πετούσαν με ένα δράκο και στη συνέχεια κατέβαιναν από την πλάτη του και… έπιναν καφέ με τον George Clooney. Ορισμένοι έβλεπαν ότι είναι υπερήρωες, που πολεμούσαν το κακό» ανέφερε ο ίδιος.

«Στην πλειοψηφία τους τα όνειρα ήταν, βέβαια, πολύ συνηθισμένα και πεζά, όπως για παράδειγμα μια κλασική ημέρα σε ένα γραφείο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας συνδέονται με αυτά που είχαν βρει πριν από περίπου ένα χρόνο ελβετοί ερευνητές, οι οποίοι υποστήριζαν ότι μας παίρνει πιο πολύ χρόνο για να αποκοιμηθούμε όταν έχει πανσέληνο, ενώ η συνολική διάρκεια του ύπνου μας μειώνεται επίσης κατά 20 λεπτά.

Ο καθηγητής Γουάισμαν πιστεύει, ακόμη, ότι οι αλλαγές που παρατηρούνται στα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό, μπορεί να ευθύνονται για τις… «ενοχλήσεις» αυτές στα όνειρα των ατόμων.

Μέσα από τη μελέτη του, ο ίδιος, ανακάλυψε ακόμη ότι οι ήχοι της Φύσης (κελάηδισμα πουλιών και θρόισμα των φύλλων) έκανε τους εθελοντές να βλέπουν πιο «λουλουδάτα και πράσινα όνειρα», ενώ το κρώξιμο των γλάρων τους έκανε να ονειρεύονται τη θάλασσα.

Οι ήχοι από κόρνες αυτοκινήτων και την κίνηση στους δρόμους, αναστάτωνε τον ύπνο και τα όνειρα των εθελοντών.

«Βρήκαμε ένα τρόπο για να βοηθάμε τους ανθρώπους να βλέπουν πιο ήρεμα και γλυκά όνειρα. Αυτό ίσως αποτελέσει τη βάση για μια νέου τύπου θεραπεία, για εκείνους που υποφέρουν από συγκεκριμένα ψυχολογικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η κατάθλιψη» συνέχισε ο καθηγητής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης του δημοσιεύτηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο «Night School».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Σήμερα το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου – Το σπάνιο φαινόμενο με τις δύο υπερπανσέληνους

Η σημερινή Πανσέληνος του Αυγούστου που ονομάζεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» δεν είναι η μοναδική...

Πανσέληνος Ιουλίου 2023: Κορυφώνεται απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» – Γιατί ονομάζεται έτσι

Κορυφώνεται απόψε η Πανσέληνος Ιουλίου 2023 ή όπως αλλιώς ονομάζεται το «Φεγγάρι του Ελαφιού». Η...

Έκανε κι αυτό; Δείτε τι κόλπο σκέφτηκε ηθοποιός ροζ ταινιών για να βγάλει χρήματα

Ο λόγος για την Alina Belle, μία πανέμορφη κοπέλα που σε κερδίζει από την...

Πανσέληνος του Λύκου: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον πλανήτη

Η «Πανσέληνος του Λύκου» φώτισε τον ουρανό στις 6 Ιανουαρίου και έγινε ορατή σε...