Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Σε αναμονή των ανακοινώσεων για την εστίαση

Ανακοινώσεις για την εστίαση θα γίνουν το απόγευμα, μετά από σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16.00, με εκπροσώπους του κλάδου.

Όπως είπε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, οι υφυπουργοί στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση για τα σχολεία

H κ Πελώνη γνωστοποίησε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ, ενώ θα επαναξιολογηθεί και η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί.

Το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα test θα ανακοινωθεί- όπως είπε- αύριο.

Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για υπερτοπικές μετακινήσεις

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για χαλάρωση αλλά για βαλβίδες αποσυμπίεσης που θα βοηθήσουν και στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων»

Yπογράμμισε παράλληλα ότι «δεν παίρνουμε ρίσκα» και σημείωσε ότι «εξαρτάται και από όλους εμάς πως θα διαχειριστούμε αυτές τις ανάσες ελευθερίας»

«Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εξαρτάται και από όλους εμάς ποιον δρόμο, με την στάση μας, θέλουμε να ακολουθήσουμε. Υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων για να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ή αυστηρότερα μέτρα».

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει συζήτηση και στη χώρα μας για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, αυτή την στιγμή τουλάχιστον», όπως είπε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες που σχολάνε οι μαθητές – Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, σχετικά με τις ώρες...

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά όλα τα σχολεία και στο δήμο Παλλήνης

Κατόπιν νεότερου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης και βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων για την εξέλιξη...