Σε λειτουργία το Κέντρο Ιχνηλάτησης για τον κορονοϊό

12
Σε λειτουργία το Κέντρο Ιχνηλάτησης για τον κορονοϊό

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το Κέντρο Ιχνηλάτησης για κορονοϊό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχει έδρα στον 2ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Στελεχώνεται από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σε τρεις βάρδιες των 100 ατόμων, που ανάλογα με το φόρτο εργασίες μπορεί να ενισχυθεί και μέχρι 150 υπαλλήλους.

Το έργο που αναλαμβάνει το Κέντρο Ιχνηλάτησης είναι να παραλαμβάνει από τον ΕΟΔΥ τη λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και να ξεκινά διερεύνηση των επαφών τους ως ύποπτα κρούσματα.

Τα άτομα που θα εντοπίζονται θα απαντούν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που έχει συντάξει η ΕΟΔΥ και με βάση τις απαντήσεις θα αξιολογούνται από χαμηλού ως υψηλού ρίσκου με τρεις διαβαθμίσεις: κίτρινο, πορτοκαλί  και κόκκινο.

Ανάλογα με την κατάταξη που θα λαμβάνει κάθε ύποπτο κρούσμα θα συνεχίζεται και η περεταίρω εξερεύνησή του και θα δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοιός: 180 κρούσματα - 5 θάνατοι

Χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τις τελευταίες δοκιμές του Κέντρου Ιχνηλάτησης.

Να σημειωθεί ότι από χθες ήδη λειτουργεί ένα ακόμα κέντρο της ΓΓΠΠ για τον κορονοϊό που έχει έδρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στον χώρο όπου στεγάζεται και το «112».

Πρόκειται για το Κέντρο Ενημέρωσης των κρουσμάτων και των επιβεβαιωμένων επαφών τους για την τήρηση των κανόνων απομόνωσης.

Το συγκεκριμένο κέντρο έχει αναλάβει επίσης και την ιχνηλάτηση πτήσεων από το εξωτερικό.

Το τρίτο κέντρο της ΓΓΠΠ βάση του σχεδίου εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, θα έχει έδρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα εποπτεύει τα άλλα δύο κέντρα προκειμένου να γίνεται η κεντρική διαχείριση των αποτελεσμάτων και των πληροφοριών που θα συλλέγουν.