Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Σε σοβαρή κατάσταση η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Λιζέτα Νικολάου. Η αγαπημένη τραγουδίστρια νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου του Πειραιά, μετά από ατύχημα που είχε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 71χρονη θέλοντας να επισκεφτεί την τουαλέτα ενός καταστήματος, όπου βρισκόταν, γλίστρησε από τις σκάλες και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο την παρέλαβε και τη μετέφερε στο θεραπευτήριο. Οι  γιατροί χαρακτηρίζουν τα ατύχημα «πτώση από κλίμακα» και τονίζουν ότι η κατάστασή της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ποια είναι η Λιζέτα Νικολάου

Γεννήθηκε το 1951 και ξεκίνησε την καριέρα της από την Θεσσαλονίκη. Έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Δήμητρα Γαλάνη. Επίσης, έχει συνεργαστεί και με τον Στράτο Διονυσίου.

Μερικά από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει είναι: «Της γερακίνας γιος», «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε», «Που να πω τα βάσανά μου», «Μαυρομάτα», «Απόψε να μην κοιμηθείς».

Στην προσωπική της ζωή, από το 1978 έως και το 1983, υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Τον Ιανουάριο του 2022 η Λιζέτα Νικολάου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η σχέση της με το τραγούδι αλλά και στον γάμο της με το Γιώργο Λιάνη.

«Είμαι η πρώτη Λιζέτα που είχε αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Με έχουν βαφτίσει Ελισάβετ. Το πραγματικό μου επίθετο είναι Κατικαρίδου, το Νικολάου μου το έδωσε ο Σούκας», είπε.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα όταν πήγαινα Γυμνάσιο σε μια μπουάτ να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο, κρυφά από τον πατέρα μου, και οι γείτονες του έδιναν συγχαρητήρια. Όταν με άκουσε για πρώτη φορά, είπε ότι η μπέμπα, δηλαδή εγώ, τραγουδάει καλύτερα από την Μοσχολιού», ανέφερε για το ξεκίνημά της στο τραγούδι, ενώ μνημονεύοντας σπουδαίες συνεργασίες της σχολίασε ότι «Ο Στράτος Διονυσίου είχε ανοιχτή καρδιά».

«Με έβλαψε στην καριέρα μου»

«Άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, αλλά δεν έχω κανένα απωθημένο. Η ζωή μου ήταν σαν παραμύθι», παραδέχτηκε η ίδια.

«Με το Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978 αποκτήσαμε ένα γιο και χωρίσαμε. Ο χωρισμός μου με το Γιώργο Λιάνη μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν που ήμουν χωρισμένη. Για το γιο μου έγινα και μάνα και πατέρας», αποκάλυψε η ίδια, ενώ παραδέχτηκε ότι « Ο γάμος μου με το Γιώργο Λιάνη με έβλαψε στην καριέρα μου».

«Δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ παρόλο που είχα μια σχέση για 16 χρόνια, δεν ήθελα να κάνω άλλο παιδί. Είμαι χαρούμενη που έχω δυο εγγονάκια, το ένα λέγεται Γιώργος Λιάνης», είπε η Λιζέτα Νικολάου.

«Έχασα το μεγάλο αδερφό μου το Σωκράτη, μετά και τον αδερφό μου τον Αλέκο. Δεν τα αντέχω αυτά. Για τον Αλέκο δεν πρόλαβα να κάνω κάποια πράγματα για αυτόν, για να τον βοηθήσω», ανέφερε κλείνοντας σχετικά με τις απώλειες που τη στιγμάτισαν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου “έφυγε” η Τζένη Βάνου

Η μεγάλη τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού, Τζένη Βάνου, με τη χαρακτηριστική τζαζ χροιά...

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου “εφυγε” η πόλη Πάνου

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 έφυγε από τη ζωή η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Πόλυς Πάνου....

Πέθανε η τραγουδίστρια Σίνεντ Ο’ Κόνορ σε ηλικία 56 ετών

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Σινέντ Ο’ Κόνορ, η γνωστή τραγουδίστρια με επιτυχίες...

Άντζελα Ζήλεια: Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια

Η Άντζελα Ζήλεια, η ταλαντούχα τραγουδίστρια και ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου –  σχεδόν...