Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
34 C
Athens

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά: Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot

Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά από πολύ καιρό πραγματοποίησε απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην Καλαμάτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά στην πρώτη δημόσια παρέμβασή
του από τότε που αποχώρησε από την ηγεσία της ΝΔ, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμάτα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο επισημαίνοντας πως απέτυχε σε όλα και τον Αλέξη Τσίπρα «αδίστακτο» και «ανεύθυνο». Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των πολιτικών του ως πρωθυπουργού και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό και την οικονομία. Μάλιστα φρόντισε να δηλώσει παρών στον αγώνα που δίνει η ΝΔ και η χώρα.

«Είχα προειδοποιήσει προεκλογικά… »

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους – που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται. Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot! Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε».

«Εκείνοι έφεραν τον φόβο…»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στο προεκλογικό φιλμάκι της ΝΔ για το οποίο είχε δεχθεί σφοδρή κριτική, λέγοντας: «Και τι δεν ακούσαμε για εκείνο το φιλμάκι που βγάλαμε τις παραμονές των εκλογών! Τότε μας έλεγαν ότι όλα αυτά είναι τάχα ”κινδυνολογία”. Ότι είναι δήθεν ”εκστρατεία του φόβου”. Όμως τώρα πια έχουν επαληθευθεί όλα! Τώρα έχει εγκατασταθεί ο φόβος στην ψυχή του Έλληνα! Κι εκείνοι έφεραν τον φόβο!».

«Ο Τσίπρας μας έκανε ρεζίλι ως χώρα»

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Σαμαράς και στην κριτική που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία: «Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως ”θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές”! Το θυμάστε αυτό; Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας ”χορεύουν” οι αγορές και οι ”θεσμοί”…».

«Ασυγχώρητο λάθος ότι διαπραγματεύηκε με καταδικασμένος δολοφόνους»

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση ως «λάθος», ενώ έκανε λόγο για «ασυγχώρητο λάθος» λέγοντας ότι «διαπραγματεύθηκε με καταδικασμένους δολοφόνους στις φυλακές. Το κατήγγειλε ο πρώην υπουργός του, Γιάννης Πανούσης. Που μίλησε μάλιστα και για… ”αριστερό παρακράτος”».

Από το «Μέρκελ go home» στο η Μέρκελ μας στηρίζει

Αναφερόμενος στα λάθη του κ. Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στα όσα έλεγε προεκλογικά ο πρώην πρωθυπουργός για την Γερμανίδα καγκελάριο αντιπαραβάλλοντάς τα με τα όσα λέει σήμερα: «Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home». Και σήμερα, βέβαια, μας λέει σε κάθε ευκαιρία, πως η κα. Μέρκελ στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη! ».

«Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πελώριο λάθος»

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ όλον ένα λάθος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω! Δεν έκανε απλώς ”κάποια λάθη”… Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό ”ατύχημα” που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη… Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του».

«Ο Τσίπρας θα λογοδοτήσει…»

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα λογοδοτήσει. «Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό… Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του! Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!», είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι ήδη η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τονίζοντας ότι «τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά».

«Το κύκλωμα εκβιαστών είχε βγάλει για εμένα πρωτοσέλιδο ολοσέλιδο… κηδειόσημο»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο κύκλωμα εκβιαστών λέγοντας ότι «έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για ”κύκλωμα εκβιαστών”. Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα! Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο… κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο. Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία! Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα… Είναι κοινοί συκοφάντες!».

Από το «ουάου του κ. Βαρουφάκη στο «νιάου» της… γάτας Ιμαλαΐων

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών αλλά και στα όσα αποκαλύπτονται για τα ραντεβού Τσίπρα-Ψυχάρη λέγοντας: «Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση. Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πας από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί».

«Δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα, είμαι παρών»

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς υπονόησε ότι δεχόταν «πόλεμο» κατά τη διάρκεια της θητείας του, λέγοντας «είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια». Όχι μία, πολλές φορές. Κι από πολλές πλευρές… Αλλά κράτησα και την παράταξη όρθια και τη χώρα όρθια», ενώ κλείνοντας έστειλε το μήνυμα ότι είναι παρών: «Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω… Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας… Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης στον Real fm: Στους ευάλωτους τα 300 εκατ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά...

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές στον Real fm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου. https://www.youtube.com/watch?v=xnE-kqx5EeU&t=20s Για την επιβολή της...

ΠΑΣΟΚ: Στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις – Συνεχίζεται η συνεδρίαση...

Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη, φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την...

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και...

Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σειρά στις απολύσεις του Στέφανου Κασσελάκη, πήρε ο Γιώργος Τσίπρας. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα δεν...

ΠΑΣΟΚ: Θυελλώδης η συνεδρίαση σήμερα – Με διαγραφές απειλεί ο Ανδρουλάκης

Ομιχλώδης… έως θυελλώδης διαγράφεται η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της σημερινής κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ενώ οι...

Αλέκος Παπαδόπουλος για Χάρη Δούκα: Όσοι επιχείρησαν να γίνουν αρχηγοί κομμάτων από τον Δήμο...

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την Κεντροαριστερά τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και...

Ο Αλέξης Τσίπρας παρήγγειλε για το Ινστιτούτο του γκάλοπ – αποδοκιμασία για ΣΥΡΙΖΑ και...

Νέα κατά παραγγελία αυτή τη φορά δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την οποία διοργανώνει...
ΑΠΟΨΗ: Η ψήφος των ευρωεκλογών αποτελεί τομή

Νέα δημοσκόπηση: Ακρίβεια και γάμοι ομόφυλων προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαρροές στη ΝΔ

Ηχηρά μηνύματα έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών καθώς όπως φαίνεται οι πολίτες ζητούν αφενός αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση και αφετέρου δεν κρίνουν ικανή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Παππάς αδειάζει την ηγεσία Κασσελάκη: Κοινό ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΟΚ και κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό

Πρόταση η οποία είναι απέναντι στην λογική του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογική συνεργασία με...

Καύσωνας διαρκείας σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά και η μάχη των ινστιτούτων

Οι αναταράξεις που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι ζυμώσεις στην...

Με αναδιανομή ρόλων ο Κασσελάκης προσπαθεί να αποφύγει την αμφισβήτηση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με αλλαγή ατζέντας θα προσπαθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης να απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας...

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνονται οι πιέσεις των παλιών στελεχών στον Κασσελάκη να ασχοληθεί με την Κεντροαριστερά

Η κρίση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ δίνει μία βαθιά ανάσα στον Στέφανο Κασσελάκη, ο...