Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
30.5 C
Athens

Σκέρτσος: Τα έσοδα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έρθουν ποτέ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του αρχηγού του εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Aκης Σκέρτσος, σε τρία, μάλιστα, μέτωπα:

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 εστίασε πρώτον, στην αποδόμηση του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -τα έσοδα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθουν, υποστήριξε. Δεύτερον, στο μέτωπο της ακρίβειας διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς κατά την προεκλογική περίοδο. Και τρίτον, για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, για το οποίο ζήτησε πλήρη διαφάνεια των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και του συζύγου του.

Ξεκινώντας από το πρόγραμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού συσχέτισε το παρόν πρόγραμμα με τα …λεφτόδεντρα, όπως είπε, της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, το 2019, συμπέρανε πως «χρεοκοπήσαμε από μη κοστολογημένα προγράμματα». Και, κατηγορώντας την αντιπολίτευση, ότι «έχει ταυτισθεί με το ψέμα», επικαλέσθηκε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο έχει κοστολογήσει τις δύο νομοθετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για ακρίβεια και φορολογία, στα 45,8 δισεκ. την τετραετία. Συμπέρασμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει αδιόρθωτος».

Εν συνεχεία, ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε στις λεπτομέρειες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα έσοδα από έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, φερ’ ειπείν, σχολίασε εν πρώτοις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει, έχει διαχειρισθεί τις τράπεζες με τρόπο καταστροφικό, αλλά παραμένει αδιόρθωτος». Και προχώρησε επιχειρηματολογώντας ότι, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου, «κάνει λαθροχειρία αν επιβάλλει έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, ο Έλληνας φορολογούμενος θα τα πληρώσει, όχι οι τράπεζες».

Κατά συνέπεια, συνέχισε, «μας λέει πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτά τα έσοδα που υπόσχεται, δεν θα έρθουν στην πραγματικότητα».

Για την ενσωμάτωση φορολογίας μερίσματος στη φορολογική κλίματα των επιχειρήσεων

‘Αλλο παράδειγμα που επικαλέσθηκε ο υπουργός, είναι η ενσωμάτωση φορολογίας μερίσματος στη φορολογική κλίματα των επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με συντελεστή 49%, σημείωσε, όταν στη Φλόριντα, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι 5,5%. Συνεπώς, «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουν αποεπένδυση, θα διώξουν τις επιχειρήσεις». Εν κατακλείδι, «τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρουν επενδύσεις, δεν θα φέρουν έσοδα, αντιθέτως θα διώξουν τις ελληνικές και τις ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα».

Ειδική αναφορά έκανε, ασφαλώς, στο ζήτημα του πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας νέος αρχηγός και ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κομίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή τη διαφάνεια, την αδιαμεσολάβητη σχέση, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και όλα αυτά τα… ωραία που λέει. Αντιθέτως, όμως, από αυτά που λέει, στην πράξη υπάρχει αδιαφάνεια, δεν μας έχει ενημερώσει για τα εισοδήματά του. Ενώ όφειλε να ενημερώσει, από τη στιγμή που ανέλαβε, και εντός τριμήνου. Όφειλε εγγράφως, όχι απαραίτητα ψηφιακά, να πάει να καταθέσει την εικόνα της περιουσιακής κατάστασής του. Δεν το έκανε και λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα».

Σύμφωνα με τον ‘Ακ. Σκέρτσο, ο Στ. Κασσελάκης «δεν νομίζω ότι γνωρίζει ούτε σε ποια έννομη τάξη έχει… προσγειωθεί, ούτε ποιο είναι το Σύνταγμά μας, ούτε τι λένε οι νόμοι μας. Προσπαθεί πουλώντας τρέλα – κυριολεκτώ – να μας πει ότι “εγώ είμαι διαφανής”, στην πράξη θα το αποδείξει».

Όμως, επέμεινε, «δεν αρκεί σε μια ομιλία να μας πει ότι “έχω αυτά κι αυτά”. Θα πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για την παρουσίαση μιας φορολογικής κατάστασης. Το πόθεν έσχες είναι κάτι διαφορετικό. Αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, αφορά τις μετοχές, αφορά τα ακίνητα, αφορά τις μεταβιβάσεις, αφορά την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του, την οποία επίσης οφείλει να παρουσιάσει και να καταθέσει. Έχει ηθική υποχρέωση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παράγει θετικό υπόδειγμα και όχι αρνητικό υπόδειγμα», κατέληξε.

Για την ακρίβεια

Στο «μέτωπο της ακρίβειας» ο υπουργός Επικρατείας είπε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και δεν πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως κάνει η αντιπολίτευση. Πρακτικά, έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 20 εκατ. και τα οποία εισπράττονται -και, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται βαριά πρόστιμα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, επεσήμανε. Οι επενδύσεις, εξ άλλου, που έρχονται στη χώρα μας θα ανεβάσουν τον ανταγωνισμό, εκτίμησε.

Ενώ για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διερωτήθηκε γιατί δεν γίνεται ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο από όλα τα κόμματα της χώρας μας για το ζήτημα των πολυεθνικών.

Όμως, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στοχοποιούσε τον κ. Σκέρτσο για το θέμα της ακρίβειας, έκανε λόγο για fake news. Υπενθύμισε, συγκεκριμένα, τι είχε πει σε προηγούμενη συνέντευξή του: «Πολυεθνικές εταιρείες που έχουν δεσπόζουσα θέση ή μη δεσπόζουσα θέση σε ευρωπαϊκές οικονομίες και αγορές μπορούν το ίδιο προϊόν είτε να το ονομάσουν με μια ελαφρώς διαφορετική ονομασία είτε να… πειράξουν λίγο το μέγεθος του προϊόντος, για να μην μπορεί να γίνει σύγκριση και, έτσι, να παίζουν με τις τιμές. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μπορεί να το κυνηγήσει αυτό σήμερα και να επιβάλλει πρόστιμα».

Κατηγορώντας επιπλέον για «ψεύδος και υποκρισία» τους αντιπάλους της κυβέρνησης, είπε πως «κάνουν τοξικό διάλογο με fake news, το καταγγέλλω και το διαψεύδω». Εν τέλει, όμως, «αυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, με ψέματα κινείται».

Είπε, όμως, και κάτι ακόμη: «Να μας πει η αντιπολίτευση ποιους καλύπτει. Γιατί δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς στην προεκλογική περίοδο; Εξαρτάται από κάποια συμφέροντα;». Και μπορεί η αντιπολίτευση να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως άνθρωπο των μεγάλων συμφερόντων, ωστόσο, είναι εκείνος που ανοίγει αυτό το θέμα λίγες ημέρες πριν την κάλπη, συμπλήρωσε ο ‘Ακ. Σκέρτσος.

Στη συνέντευξη έγινε ειδική μνεία στο στεγαστικό πρόβλημα και το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Εδώ επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό που είπε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει σημασία γιατί “θα μου δώσετε δύναμη να διαπραγματευθώ ένα μέρος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης”. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό από τα δάνεια συνολικού ύψους 17 δισεκ., δύο δισεκ. θα διατεθούν σε πολίτες για την επέκταση της πολιτικής «Σπίτι μου». Και, σε αριθμούς, το ισχύον πρόγραμμα, ύψους 1 δισεκ., αφορά 10.000 δικαιούχους και μέχρι στιγμής 6.500 έχουν πάρει το δάνειο τους. ‘Αρα, με τα 2 δισεκ. θα έχουμε άλλους 20.000 δικαιούχους, συνολικά 30.000.

Ακολούθησε δε, ένα γενικό πολιτικό σχόλιο: «Έχει νόημα να δώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα που είναι ευρωπαϊκό, που ξέρει να διαπραγματεύεται, που ξέρει να φέρνει αποτελέσματα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων, τέλος, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε πως δεν υπάρχει, εκ μέρους της κυβέρνησης, τιμωρητική διάθεση. Πρέπει, ωστόσο, να επιδειχθεί συλλογική και ατομική ευθύνη στην προστασία του κοινού μας σπιτιού, όπως είπε, του περιβάλλοντος δηλαδή, αλλά και των περιουσιών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΠΑΣΟΚ: Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εκλογής νέας ηγεσίας, όπως όλα δείχνουν, μέσα...

Η θυελλώδης κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου – Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν άφησε περιθώρια στον Νίκο Ανδρουλάκη να επιβάλει, όπως σχεδίαζε, την τήρηση του καταστατικού και...

Μητσοτάκης: “Η κάλπη μπορεί να είναι παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμα της”

"Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτηση του στο Facebook,...

Το μήνυμα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τιμές και φορολογία

Σαφές μήνυμα για την οικονομική πολιτική με κατεύθυνση την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις τιμές στην αγορά και...

Παναγιωτόπουλος: Αυστηρή απάντηση στο BBC – «Οι πηγές του να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες...

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις». Όπως είπε...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 23/6

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Κρίση χρέους προ των πυλών» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Αλλάζουν όλα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο» Κυριακάτικη ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:...

Στη Βουλή κατατέθηκε το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης για ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων από το...

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Τροποποίηση του π.δ....

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα – Ψάχνει τρόπο ο Κασσελάκης για να μην χρεοκοπήσει

Η φτώχεια επιτείνει την γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τη µίζερη εικόνα που εκπέµπει το κόµµα προς τα έξω, αλλά δίνει και ένα καλό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά οικονομικά προβλήματα – Ψάχνει τρόπο ο Κασσελάκης για να μην χρεοκοπήσει

Η φτώχεια επιτείνει την γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τη µίζερη εικόνα που εκπέµπει...

Ο Παππάς αδειάζει την ηγεσία Κασσελάκη: Κοινό ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΟΚ και κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό

Πρόταση η οποία είναι απέναντι στην λογική του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογική συνεργασία με...

Καύσωνας διαρκείας σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά και η μάχη των ινστιτούτων

Οι αναταράξεις που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι ζυμώσεις στην...

Με αναδιανομή ρόλων ο Κασσελάκης προσπαθεί να αποφύγει την αμφισβήτηση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με αλλαγή ατζέντας θα προσπαθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης να απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας...