Κυριακή, 9 Μάι, 2021
21.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1936...Η χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων. Εμπνευσμένος από τους...

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Από τη Novartis στη Μακεδονία, ένας… Τσίπρας δρόμος!

«Η μεγάλη επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να σταθεί όρθια, χωρίς ποτέ να καταφύγει στα ψέματα και στη δημαγωγία», σημειώνει στη συνέντευξη της, η υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών, στον Νότιο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη. Για να συμπληρώσει: «Η επιτυχία Μητσοτάκη είναι ότι πείσαμε τον λαό με τα επιχειρήματά μας».

Η Σοφία Βούλτεψη δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια της και δεν διστάζει να καταθέσει στην «Α» την εκτίμησή της ότι η υπόθεση της Novartis σχετίζεται με το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, εξηγώντας ότι προκύπτει και αυτό από τα γεγονότα: «Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 είχαμε το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 5 του μήνα άρον-άρον ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”, και την επομένη, 6 Φεβρουαρίου 2018, ο Τσίπρας από την Πάτρα μίλησε για “πατριωτισμό της μίζας”. Το σχέδιο ήταν να ταυτιστούν όσοι διαφωνούσαν με τις Πρέσπες –με πρώτο τον Σαμαρά– με τη διαφθορά. Ώστε να μην έχουν δικαίωμα λόγου…»

Έχοντας υπάρξει μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, η Σ. Βούλτεψη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο 2014, λέγοντας ότι οι πιέσεις των δανειστών προς τον τότε «γαλάζιο» πρωθυπουργό πολλαπλασιάζονταν ευνοώντας τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχολιάζοντας την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας πήγε σε ένα τρίτο μνημόνιο, παρέδωσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές μέσω του αιωνόβιου υπερταμείου, παρέδωσε τη Μακεδονία στους Σλάβους και βάφτισε “μακεδονική” γλώσσα τα βουλγαρικά, παρέδωσε όλα τα δάνεια των Ελλήνων…».

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια μεγάλη νίκη τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές. Πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι να επαναλάβετε την πρόσφατη εκλογική επιτυχία;

«Η μεγάλη επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να σταθεί όρθια χωρίς ποτέ να καταφύγει στα ψέματα και στη δημαγωγία – κάτι που κατ’ εξοχήν απεχθάνεται ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ακριβώς αυτή ήταν η επιτυχία μας: Πείσαμε τον λαό με επιχειρήματα και καταδεικνύοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του λαού μας, που πήρε την απόφαση να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία μας και τις ελευθερίες μας. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το ίδιο θα πράξει ο λαός μας και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου».

«Ο Σαμαράς είχε καταφέρει να φθάσει το Οικονομικό Κλίμα στο 103,7, να μας αξιολογούν με Β οι διεθνείς οίκοι, να αυξήσει τις καταθέσεις, να μειώσει τους φόρους, να εντάξει στον προϋπολογισμό τού 2015 περαιτέρω μείωση φόρων και νέα διανομή κοινωνικού μερίσματος»

Γιατί πιστεύετε και περιμένετε μια ακόμη πιο διευρυμένη νίκη;

«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ή παριστάνει ότι δεν κατάλαβε ούτε τα αίτια της νίκης του τον Ιανουάριο του 2015, ούτε τα αίτια της πρόσφατης ήττας του. Ο λαός δεν ψήφισε τον κ. Τσίπρα επειδή είναι ή παριστάνει τον αριστερό. Τον ψήφισε επειδή υποσχόταν να σχίσει τα μνημόνια ντάλα μεσημέρι, να διώξει τους τροϊκανούς με τις κλωτσιές, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να βαράει τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές. Εκείνος, αφού γέμισε τον κόσμο ψέματα, μετά θεώρησε πως η εντολή του λαού ήταν να αλλάξει το πολίτευμα, να επιβάλει το καθεστώς των ονείρων του – ένα μίγμα περονισμού, σταλινισμού, νασερισμού, μαδουρισμού. Και αφού δεν έπραξε τίποτε από όσα υποσχέθηκε –αντίθετα μας πήγε σε ένα τρίτο μνημόνιο, παρέδωσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές μέσω του αιωνόβιου υπερταμείου, παρέδωσε τη Μακεδονία στους Σλάβους και βάφτισε “μακεδονική” γλώσσα τα βουλγαρικά, παρέδωσε όλα τα δάνεια των Ελλήνων (και τα εξυπηρετούμενα) στα ξένα funds, αυτά που ο Τσίπρας αποκαλούσε “κοράκια της καταστροφής”–, αποφάσισε να μας αλλάξει την πίστη και τα πιστεύω μας. Ακόμη και σήμερα, ο κ. Τσίπρας εξυμνεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένει στον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Επομένως, δεν έχει αντιληφθεί τα αίτια της ήττας του».

Μα ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει αυτές τις μέρες ότι αν οι πολίτες ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο καθένας μόνος του…

«Ενώ αν ψηφίσουν τον Τσίπρα θα έχουν εκείνον κοντά τους, ε; Δηλαδή, μαζί με τον Τσίπρα πνίγηκαν και κάηκαν οι άνθρωποι στο Μάτι; Μαζί με τον Τσίπρα έμειναν χωρίς ΕΚΑΣ (να θυμίσω ότι στο mail Χαρδούβελη περιλαμβανόταν η μη περικοπή του ΕΚΑΣ); Μαζί με τον Τσίπρα πληρώνουν 6% υπέρ υγείας από τις συντάξεις τους; Μαζί με τον Τσίπρα είδαν να πηγαίνουν τα δάνειά τους στα ξένα funds; Ή μήπως πήγαν μαζί του στο κότερο της Παναγοπούλου; Ή μήπως μαζί του απολαμβάνουν τα 15 νέα μενού στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο;»

Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι με την κυβέρνηση αυτή κινδυνεύει η Δημοκρατία;

«Επειδή αποδείχθηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό καθεστώς που στηρίχθηκε στο ψέμα, στη συκοφαντία, στη ρουσφετολογία, στην κατάχρηση εξουσίας, στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, στον έλεγχο της ενημέρωσης, στις συναλλαγές, στις εξαγορές, στους δανεικούς δηλωσίες βουλευτές, στη χυδαία εκφορά του λόγου, στην υποτίμηση και στη στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου (βλέπε Novartis), στην περιφρόνηση προς το δημόσιο αίσθημα, στην αλαζονεία, που είναι Ύβρις. Και ο Σοφοκλής έλεγε πως η ύβρις γεννά τύραννον. Πλήγωσαν το δημοκρατικό συναίσθημα του λαού και, όπως όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, υποστήριζαν πως όλα γίνονται στο όνομα του λαού. Η αλαζονεία έβαλε την “ταφόπλακα” στο καθεστώς, τη στιγμή που ο Τσίπρας είπε μέσα στη Βουλή στον Μητσοτάκη “είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για μένα”. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό από κανέναν άνθρωπο. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης στα “Πολιτικά” έγραψε πως “οι τύραννοι προέρχονται από δημαγωγούς που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του λαού κατηγορώντας τους προνομιούχους”. Και διέκρινε τον τύραννο από τον βασιλιά (δηλαδή τον ηγέτη) αναφέροντας πως ο τύραννος ενδιαφέρεται για τις απολαύσεις ενώ ο βασιλιάς για τις τιμές. Ο δε Θουκυδίδης υποστήριζε πως ο τρυφηλός βίος, η αυθάδης επίδειξη, η λαμπρότητα της ιδιωτικής ζωής δημιουργούν υπόνοιες τυραννίας».

«Οι δανειστές, που ήταν πολύ σκληροί μαζί μας, άρχισαν να χαϊδολογούν τον Τσίπρα, έγιναν ανεκτικοί, τον άφηναν να κάνει ό,τι ήθελε, αδιαφορούσαν για την καταστροφή των τραπεζών, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ, τον εκθείαζαν με κάθε ευκαιρία και με τις εκθέσεις τους. Όλα αυτά, μέχρι να πάρουν αυτά που ήθελαν»

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Από τη Novartis στη Μακεδονία, ένας… Τσίπρας δρόμος!

Ωστόσο, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ανέταξε την οικονομία…

«Από το δικό του μνημόνιο προσπαθεί ανεπιτυχώς να βγει ο Τσίπρας. Αυτό που ο ίδιος έφερε, αφού έκλεισε τις τράπεζες, προκάλεσε capital control, βύθισε όλους τους δείκτες. Από τα μνημόνια είχαμε βγει το 2014. Το αναγνώριζαν όλοι και όλοι έβλεπαν πως τα πράγματα είχαν αλλάξει. Η ύφεση είχε δώσει τη θέση της στην ανάπτυξη, είχαμε δύο φορές βγει στις αγορές, όλοι οι δείκτες είχαν βελτιωθεί. Ο Σαμαράς είχε καταφέρει να φθάσει το Οικονομικό Κλίμα στο 103,7, να μας αξιολογούν με Β οι διεθνείς οίκοι, να αυξήσει τις καταθέσεις, να μειώσει τους φόρους, να εντάξει στον προϋπολογισμό τού 2015 περαιτέρω μείωση φόρων και νέα διανομή κοινωνικού μερίσματος. Μετά, ήλθαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έκαναν φτερά από τις καταθέσεις πάνω από 40 δισ., οι οίκοι μάς γκρέμισαν στα τρία C, δηλαδή στα σκουπίδια, το Οικονομικό Κλίμα έπεσε κάτω από τις 100 μονάδες, και τώρα χαροπαλεύει λίγο πάνω λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 μονάδων».

Και τότε γιατί δεν έκλεισε η αξιολόγηση;

«Μα ακριβώς επειδή οι δανειστές δεν έπαιρναν από τον Σαμαρά αυτά που ζητούσαν – γι’ αυτό και εκείνος βιαζόταν να βγούμε με τη δίμηνη πιστωτική γραμμή, επειδή οι πιέσεις πολλαπλασιάζονταν. Τι ήθελαν οι δανειστές; Να παραμείνουμε στα μνημόνια, ώστε να πάρουν το υπερταμείο και τη Μακεδονία. Η συναλλαγή με τον Τσίπρα έγινε από τότε. Το αποδεικνύουν τα γεγονότα, ενώ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε στους “Financial Times” ότι υποσχέθηκε στην κα Μέρκελ να “λύσει” το Σκοπιανό. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο της Ελένης Βαρβιτσιώτη που μόλις κυκλοφόρησε. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, για τη Μακεδονία από την πρώτη του συνάντηση με τη Μέρκελ, στις 23 Μαρτίου 2015».

Ναι, αλλά ο λαός ψηφίζει…

«Σωστά. Αλλά οι δανειστές πίεζαν χωρίς λόγο και πρόβαλλαν παράλογες απαιτήσεις για να μην κλείσει η αξιολόγηση. Υποχρέωναν την κυβέρνηση να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, έκαναν ολόκληρη φασαρία για να απολυθούν πότε οι καθηγητές των ΕΠΑΛ και πότε οι σχολικοί φύλακες. Έτσι, ταύτισαν την κυβέρνησή μας με το ανάλγητο και τον Τσίπρα με τον Μεσσία».

Επιμένετε στο θέμα της συναλλαγής…

«Μα είναι ολοφάνερο. Κοιτάξτε, δεν έχουμε βάλει κάμερες για να γνωρίζουμε τους ακριβείς διαλόγους, αλλά προκύπτει από τα γεγονότα. Ξαφνικά, οι δανειστές που ήταν πολύ σκληροί μαζί μας, άρχισαν να χαϊδολογούν τον Τσίπρα, έγιναν ανεκτικοί, τον άφηναν να κάνει ό,τι ήθελε, αδιαφορούσαν για την καταστροφή των τραπεζών, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ, τον εκθείαζαν με κάθε ευκαιρία και με τις εκθέσεις τους. Όλα αυτά μέχρι να πάρουν αυτά που ήθελαν. Και ξαφνικά τώρα θυμήθηκαν ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Όλο το 2018, όσο δηλαδή διαρκούσε η διαδικασία των Πρεσπών, δεν είπαν λέξη. Έτσι στήθηκε και η σκευωρία της Novartis…»

«Οι δανειστές όλο το 2018, όσο δηλαδή διαρκούσε η διαδικασία των Πρεσπών, δεν είπαν λέξη. Έτσι στήθηκε και η σκευωρία της Novartis…»

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Από τη Novartis στη Μακεδονία, ένας… Τσίπρας δρόμος!

Ήταν σκευωρία;

«Αυτό πια το γνωρίζουν όλοι. Τα καθεστώτα –για να καταφύγω πάλι στον Αριστοτέλη και την περιγραφή των τυράννων– επιδίδονται στη δίωξη των επιφανών και την κρυφή ή φανερή εξόντωσή τους και εξόρισή τους, επειδή τους θεωρούν εμπόδιο για την εξουσία τους».

Έχετε πει ότι η υπόθεση της Novartis σχετίζεται με το θέμα της Μακεδονίας…

«Ασφαλώς. Προκύπτει και αυτό από τα γεγονότα: Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 είχαμε το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 5 του μήνα άρον-άρον ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους” και την επομένη, 6 Φεβρουαρίου 2018, ο Τσίπρας από την Πάτρα μίλησε για “πατριωτισμό της μίζας”. Το σχέδιο ήταν να ταυτιστούν όσοι διαφωνούσαν με τις Πρέσπες –με πρώτο τον Σαμαρά– με τη διαφθορά. Ώστε να μην έχουν δικαίωμα λόγου…»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοιός: 2.461 κρούσματα – 68 θάνατοι – 737 διασωληνωμένοι

Άλλα 2.461 νέα κρούσματα κορωνοιού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα άλλοι 68 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών...

Know your Customer: φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στονΠρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο...

Λάρισα: Τα θηριώδη αμερικανικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης (φωτό-βίντεο)

Δεν έχουν τέλος οι στρατιωτικές συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό, μάλιστα εάν μιλούσαμε για καταιγίδα...

Κορωνοϊός: Κλείστηκαν 4,5 εκατομμύρια ραντεβού από σήμερα μέχρι και τον Ιούλιο – Στοιχεία ανά...

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο. Τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες ηλικίας 50-54...
Υπουργείο Πολιτισμού: Η αναστολή θεατρικών παραστάσεων αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής

“Πράσινο φως” από τους Λοιμωξιολόγους: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα και αθλητικές ακαδημίες

Το "πράσινο φως" για να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, οι θερινοί κινηματογράφοι στις 21 Μαΐου και τα θέατρα στις 28 Μαΐου έδωσε...
Μεϊμαράκης: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί με κυρώσεις

Μεϊμαράκης για το 2015: Μας οδηγούσαν στο Νομισματοκοπείο για να κόψουν δραχμή – Η...

Σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έδωσε αναλυτική απάντηση για...
Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι

Επιστολή της Frontex στην Κομισιόν για τις παρενοχλήσεις από τις τουρκικές ακταιωρούς – Τι...

Επιστολή έστειλε η Frontex προς την Κομισιόν για τα δύο επικίνδυνα επεισόδια που προκάλεσαν τουρκικές ακταιωροί το διήμερο 26 και 27 Απριλίου στο Ανατολικό...

Βρείτε μας

7,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η απάντηση της Μαλέσκου στη συνέντευξη του Χεζόνια (βίντεο)

Πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την Ιωάννα Μαλέσκου και...

Μητσοτάκης: Εάν δεν είχαμε επιβάλει το lockdown τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά

Τα επόμενα βήματα σε σχέση με την σταδιακή επαναλειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, η...

Παλιά συνέντευξη στη ΔΕΘ που έκανε μεγάλη εντύπωση…(βίντεο)

Τον κορωνοιό μου μέσα! Άντε νατελειώνουμε ρεεεε…φέρτε τα εμβόλια! https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=-RmXHRYWygA&feature=emb_logo&ab_channel=Alfredo Υ.Γ.Το είχε όμως το γαλλικό το...

Αραμπατζή: Σε περιόδους πολλαπλών αβεβαιοτήτων, οι κοινωνίες κρίνονται για την ωριμότητά τους

Σε περιόδους πολλαπλών αβεβαιοτήτων, οι κοινωνίες κρίνονται για την ωριμότητά τους και από το...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή