Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens

Στ. Κασσελάκης: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς Τσίπρα

Μήνυμα να πορευτεί με γνώμονα την ενότητα και την συντροφικότητα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει μαζί του στην Βουλή, ενώ τον παρότρυνε να χαρεί χωρίς ενοχές αυτές τις ημέρες γιατί οι δυσκολίες είναι μπροστά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανος Κασσελάκη και του ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος», τον κάλεσε να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνει.

«Μου άρεσε αυτό που είπες ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως το NBA» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την σχετική παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες μετά την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές.

Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στο χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος περιλαμβάνει σοβαρές προκλήσεις και στοιχήματα που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα απ’ όλα θα απαιτηθούν ειδικοί χειρισμοί για την επούλωση των πληγών που άφησε η εμπόλεμη κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, ώστε να πάψει να πλανάται η απειλή μιας νέας διάσπασης στο χώρο της αριστεράς.

Το σύνθημα των οπαδών της Έφης Αχτσιόγλου έξω απ’ την Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής «δεν είστε νικητές, να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την αριστερά» ερμηνεύτηκε ως ένα προμήνυμα για ρεβάνς εντός των τειχών το επόμενο διάστημα. Το ερώτημα είναι εάν κάτι τέτοιο θα επιχειρηθεί απ’ το μπλοκ των ηττημένων στο συνέδριο του κόμματος πριν το τέλος του χρόνου ή νέος αρχηγός θα βρεθεί με μεμονωμένες ή οργανωμένες διαφοροποιήσεις στελεχών και εντός του κοινοβουλίου. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναπτυχθεί σενάρια περί «απόσχισης» ενός τμήματος της Κ.Ο. του κόμματος, που διαφωνούσε με την προοπτική το κόμμα να περιέλθει στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη. Προς ώρας λειτουργεί «ενωτικά» και «συνθετικά» η μη αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου στην θέση του επικεφαλής της Κ.Ο., αφού ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα βρίσκεται στην Βουλή, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευτεί και ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε πως θέλει να προχωρήσει ενωτικά, λέγοντας πως στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Το κατά πόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί δεν εξαρτάται μόνο απ’ τα ανοίγματα του ιδίου σε μια διαδικασία σύνθεσης, αλλά και απ’ την ανταπόκριση που θα βρει στο στρατόπεδο των «ηττημένων». Το γεγονός πως το «γενικό πρόσταγμα» για την ανασυγκρότηση του κόμματος φαίνεται να το έχουν αναλάβει πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τις δυνάμεις της «Ομπρέλας», όπως οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, ίσως να ανοίξει νέο κύκλο αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ενδεχομένως η επιλογή ενός νέου προσώπου για τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, που θα αναλάβει θεσμικά την ανασυγκρότηση της οργανωμένης κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποτροπή «φυγόκεντρων» τάσεων».

Ήδη στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες πως για την διεκδίκηση της θέσης του Γραμματέα της Κ.Ε. ενδιαφέρεται ο Διονύσης Τεμπονέρας, που προέρχεται από την τάση ΡΕΝΕ.

Είναι θέμα χρόνου ο Στέφανος Κασσελάκης να δώσει δείγματα γραφής και σε σχέση με το πως θα αντιμετωπίσει και τον άλλον σημαντικό παίκτη στο χώρο της κεντροαριστεράς, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος εμφανίζεται να μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο οι επιτελείς του Στέφανου Κασσελάκη θεωρούν πως με τη νίκη του στέρησε απ’ το ΠΑΣΟΚ τις κρυφές ελπίδες που είχε ο Ν. Ανδρουλάκης να πάρει τα ηνία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτό βέβαια θα κριθεί στην πρώτη μεγάλη εκλογική δοκιμασία που θα αντιμετωπίσει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ευρωεκλογές 2024: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, 40 ημέρες πριν τις εκλογές -Το θρίλερ...

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, ακτινογραφεί τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις, 40 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα...

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Πιθανότατα η Τρίτη 28 Μαΐου 2024 θα είναι η ημερομηνία, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταβολές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου...

Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση...

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους στην Τουρκία, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση: «H απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας...

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο 20.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα – Αρχίζουν οι έλεγχοι

Με «δύο νέες μονάδες, την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων και Ερευνών, συνεχίζει τον πόλεμο...

Τι θα έκανα σαν τουρίστας στην Αθήνα για μία ημέρα;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να είσαι τουρίστας στην πόλη σου; Ποια μέρη θα επισκεπτόσουν αν δεν ήσουν κάτοικος Αθήνας και ερχόσουν από...

Βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο αναλυτικά,...
Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Φορετή τεχνολογία ανιχνεύει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν την εμφάνισή της

Ερευνητές ανέπτυξαν νέα φορετή τεχνολογία που προβλέπει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν από την εμφάνισή της. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος...

Άλλοι μιλούν για οικονομία, κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής-ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης-συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι στο τέλος της...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...