Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν θα έχει ταμειακό πρόβλημα

15
Σταϊκούραs: Αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο

Αισιόδοξος ότι ακόμη και αν καθυστερήσει η εκταμίευση από την ΕΕ των κονδυλίων για την υγειονομική κρίση, η Ελλάδα δεν θα έχει ταμειακό πρόβλημα με τα σημερινά υγειονομικά δεδομένα, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο.

«Η κυβέρνηση εκτελεί είναι καλά μελετημένο και δομημένο σχέδιο, ώστε να διοχετευτούν οι ευρωπαϊκοί πόροι όσο το δυνατόν καλύτερο στην ελληνική οικονομία. Όλα τα ελληνικά προγράμματα έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα εκταμίευση πόρων. Έχουμε βασιστεί σε δικούς μας πόρους» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η δεν θα χρειαστεί μέχρι τέλος Ιουλίου εκταμίευση από ευρωπαϊκούς πόρους και πως «κρατάμε καύσιμα για τη φάση ανάταξης της οικονομίας».

Διαβάστε επίσης:  Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Ο κ Σταικούρας υποστήριξε επίσης πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα το 2021, απαντώντας και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει σχετική αναφορά την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι αν είχε γίνει κάτι τέτοιο σήμερα η χώρα θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση με επιτυχία, δρα συνετά και αποφασιστικά και αυτό αναγνωρίζεται ευρωπαϊκά και παγκόσμια» τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι και η Ευρώπη αντέδρασε δίκαια και γρήγορα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.