Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Σταθάκης: Έρχονται μέτρα διόρθωσης των οικιστικών στρεβλώσεων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» για την εθνική τραγωδία. Οι ευθύνες που αποδίδει και τα σχέδια που έρχονται.

«Ολόκληρο το σύστημα Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε μπροστά σε ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης και πολύ μικρής διάρκειας και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει», δήλωσε στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, καλώς «η συζήτηση για το αν θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν έχει πάρει λεπτομερείς διαστάσεις», όμως εφόσον έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη θα φανεί τι έγινε και θα αποδοθούν ευθύνες.

Χαρακτηρίζοντας τα όσα έγιναν στην ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα ως τη «μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που έχει δει ποτέ ο τόπος», υπογράμμισε ότι, «δεν πρέπει να αποδοθεί στο αυθαίρετο» και τόνισε πως «η Πολιτική Προστασία οφείλει να τους προστατεύει όλους».

«Οι οικιστικές στρεβλώσεις θα διορθωθούν με κάθε κόστος», εκτίμησε ο Υπουργός Ενέργειας και τόνισε ότι, μέσα στις επόμενες δύο – τρεις μέρες θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα σχετικά μέτρα, που θα αφορούν τόσο στην αυθαίρετη δόμηση, όσο και στη χαρτογράφηση του αιγιαλού.

«Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χωροταξία», είπε ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε ότι:

«Είμαστε οι πρώτοι που κάναμε δασικούς χάρτες. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το 100%. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουμε τους χάρτες των παραλιών».

Κληθείς να απαντήσει στο αν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δώσει εντολή για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτου, ως Υπουργός Εσωτερικών, απάντησε ότι δεν το «έχει υπόψη».

Ερωτηθείς για το αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη νεκρών τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, διερωτήθηκε αν «υπάρχει  Έλληνας Πρωθυπουργός που θα είχε κάποια σκοπιμότητα στο να αποκρύψει μία εθνική τραγωδία; Ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για κάτι και με κάποιον τρόπο επιλέγει να αποκρύψει; Είναι αστείο. Το αν υπήρχε εικόνα από Υπηρεσίες και δε μεταφέρθηκε, θα διαπιστωθεί».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές, είπε ότι τις επισκέφτηκε «ως όφειλε, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και παίρνει μέτρα που ανταποκρίνονται στην επόμενη μέρα και πρέπει όλοι να συναινέσουμε».

«Πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι αναγνωρίζω θέματα και δεσμεύομαι να κάνω πράγματα», είπε τέλος ο Γιώργος Σταθάκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γ. Σταθάκης: Έτοιμος για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως προαναγγελία αποχώρησης του απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται άρθρο του πρώην Υπουργού Γιώργο Σταθάκη στο news247, όπου...

Σταθάκης: H πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη από πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στις ανατροπές στους λογαριασμούς ρεύματος, είπε ότι ένα τετραμελές νοικοκυριό θα έχει ένα...

Σταθάκης: Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό

«Πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές της επένδυσης και άρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η...

Ο Σταθάκης δεσμεύθηκε για προσωρινή άδεια λειτουργίας της Ολυμπιάδας

«Σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται η αδειοδότηση για τα μεταλλωρυχεία της Ολυμπιάδας» διαβεβαίωσε ο ο...