Στη φυλακή οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas

30
Στη φυλακή οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στην 1η τακτική ανακρίτρια οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης και τρία ακόμα άτομα που ο “κοριός” κατέγραψε συνομιλίες τους με αξιόποινο περιεχόμενο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο δικηγόρος του Πειραιά που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. “Στις συνομιλίες μου έδινα νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο μου που ήταν πελάτης μου”, φέρεται να ειπε στην απολογία του.

Και οι 4 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ομολόγησαν επιμέρους πράξεις, αρνήθηκαν ωστόσο ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε ότι είχε το ρόλο του αρχηγού.

Ο δεύτερος 35χρονος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθεσεις και ζήτησε συγνώμη.

Στη απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ” με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης.

Διαβάστε επίσης:  Κατάσχεται η περιουσία του -15 χρόνια φυλακή με αναστολή στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο

Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού μου είχε δημιουργήσει(σ.σ ο κατηγορούμενος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης) με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).

Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκραφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.
Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο.”

Ο τρίτος κατηγορούμενος που προφυλακίζεται ομολόγησε μόνο επιμέρους πράξεις ενώ ο τέταρτος υποστήριξε ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν η προσπάθεια του να κατασκευάσει μία μολότωφ.