Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Στις 18.30 το «ραντεβού» Τσίπρα – Παυλόπουλου

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Το «ραντεβού» του κ. Τσίπρα με τον κ. Παυλόπουλο έχει κλειστεί για τις 18.30, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή η προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης ώστε «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης» ανέφερε.

Από την Κω, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε την Κυριακή ότι οι εκλογές που θα προκηρύξει ο κ. Τσίπρας είναι προϊόν της πίεσης που τού άσκησαν οι πολίτες.

«Ο κ. Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, την οποία δεν σχεδίαζε, αλλά του την επιβάλλατε με το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της περιοδείας του επισήμανε ακόμη ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα» και διαβεβαίωσε ότι «με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη».

«Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας» τόνισε. «Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία» στη Ν.Δ. ζήτησε από την πλευρά του ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

«Σεβόμαστε τους πάντες, δεν υποτιμάμε κανέναν και δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους Έλληνες είτε μας ψηφίσουν, είτε όχι» επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι το γεγονός πως το ένα τρίτο των ψηφοφόρων επέλεξε τη Ν.Δ. αποτελεί θετική ψήφο στο πρόγραμμά της, τις πολιτικές της θέσεις και το ήθος της.

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στις εθνικές εκλογές που έρχονται στις τοπικές τους κοινωνίες. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑLPHA 9,89» ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν διάφοροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που εισηγήθηκαν και τη στρατηγική στον κ. Τσίπρα και τον οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν, έχει αυξήσει τα ποσοστά του έχει φτάσει στο 7,7% αποτελώντας την τρίτη δύναμη στη χώρα. Αυτό είναι η βάση εκκίνησης για τις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...

Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μιλήσει νωρίτερα

Στον απόηχο της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που αποτελεί το πρώτο ιδρυτικό βήμα...