Στο δικαστήριο οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

70
Αδριανούπολη: Συνελήφθησαν επτά άτομα που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Στο δικαστήριο οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Μετά από 20 συνεχόμενες ημέρες παραμονής στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί (που συνελήφθησαν από Τούρκους κοντά στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών στον Έβρο), μεταφέρονται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Οι πληροφορίες υπήρχαν από νωρίς το πρωί και φαίνεται πως μέχρι το μεσημέρι θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, κάτι που σημαίνει πως επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Σημειώνεται, πως στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών παρενέβη τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Νίκος Κοτζιάς), ενώ στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε με ηχηρή παρέμβαση και ο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που ανέφερε πως “υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες”.

Διαβάστε επίσης:  Φλώρινα: Με θερμοκρασία υπό το μηδέν βρίσκεται επί 10 μέρες

Να σημειώσουμε, ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, Κούκλατζης και Μητρετώδης, κρατούνται όλο αυτό το διάστημα δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ το επισκεπτήριο των γονιών τους (της περασμένης Δευτέρας) μεταφέρθηκε για αυτή την Παρασκευή.