Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Φιλελεύθερος

43
ΑΠΟΨΗ: Περί

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος Αθανάσιος Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού.

Και οι τρεις εμφανίστηκαν αυτοβούλως αρχικά στη ΓΑΔΑ και μετά στο Α.Τ Εξαρχείων μετά την ενημέρωση ότι εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος ζήτησε και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.Αφορμή αποτέλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Όταν οι υπεύθυνοι πληροφορήθηκαν ότι αναζητούνται όπως και άλλοι τρεις συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι αποφάσισαν να εμφανιστούν στις αρχές θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αυθόρμητη εμφάνισή τους στο Α.Τ Εξαρχείων όπου κατατέθηκε η μήνυση θα παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο το πρωί οπότε και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:  766 παραβάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης

Για το θέμα της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα περί Τύπου κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι: H κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του “τυποκτόνου νόμου” έχει δώσει δείγμα γραφής προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. H αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.Στη συζήτηση για το νέο ποινικό κώδικα και για το νέο κώδικα ποινικής δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύεται ως σαφή αποδοκιμασία της ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δημοσιογράφων .