Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

29
αγρότες, μπλόκα, Ευζώνους, Μάλγαρα,

Το τελωνείο Ευζώνων απέκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι 30-40 τρακτέρ, δρομολογώντας νέες κινητοποιήσεις των αγροτών.

Με τα τρακτέρ τους βρέθηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς στο τελωνείο των Ευζώνων, στο ρεύμα τόσο της εισόδου και της εξόδου από τη χώρα. Όπως εξηγούν οι ίδιοι αφορμή για το μπλόκο είναι τα προβλήματα του κλάδου, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και οι εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και οι ενισχύσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Το τελωνείο πρόκειται να μείνει κλειστό έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης:  Πολεμικό Ναυτικό: Ενισχύεται ο στόλος με δύο γαλλικές φρεγάτες (Βίντεο)

«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει. Για τον ΟΓΑ, που εμείς τον θέλουμε αυτόνομο και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον μετατρέψει σε κάτι άλλο και για τις ασφαλιστικές μας εισφορές, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σκεφτείτε ότι για το δεύτερο εξάμηνο μας ζητούν 650 ευρώ εισφορές, από περίπου 450 ευρώ μέχρι πρόσφατα. Επίσης αντιδρούμε για τις εκκρεμείς πληρωμές από το πετρέλαιο -ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μας οφείλεται από το 2013- και τη βιολογική κτηνοτροφία» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Νομού Κιλκίς Χρήστος Σολομωνίδης.