ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο είναι γεγονός

49
Κωνσταντινίδης, ασημένιο,

Τα πρώτα δύο μετάλλια κέρδισε η χώρα μας την πρώτη κιόλας ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. «Χρυσός» με τρία παγκόσμια ρεκόρ είναι πλέον ο Κωνσταντινίδης, ενώ «χάλκινος» είναι ο Ζησίδης στη σφαιροβολία.

Oι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης κατάφεραν να κάνουν το «1-3» στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, καθώς ο ένας ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου και ο άλλος αντίστοιχο στον τρίτο.

Να τονισθεί, πως ο Κωνσταντινίδης «έσπασε» τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης τα κατάφερε με 10.39μ, επίδοση που αποτελεί και παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Ζησίδης, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο ρίχνοντας τη σφαίρα στα 9.24μ, έκανε το δικό του ατομικό ρεκόρ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αλγερινός Λαχουαρί Μπαχλάζ με 9.40.

Ευχάριστα είναι επίσης και τα νέα για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου που έλαβε το εισιτήριο για τον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο της κατηγορίας S3 της κολύμβησης..

Δυστυχώς, την ίδια στιγμή εκτός έμειναν η Σεμιχά Ριζάογλου, αλλά και η Χρυσούλα Αντωνιάδου.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου προκρίθηκε πετυχαίνοντας την 5η καλύτερη επίδοση των προκριματικών και αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Συγχαρητήρια μηνύματα για τους Παραολυμπιονίκες:

Προκόπης Παυλόπουλος:

«Με τη χρυσή -και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ- διάκρισή σας αποδείξατε την αστείρευτη δύναμη της ψυχής σας και μας κάνατε όλους υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε τηλεγράφημα του.

Ενώ πρόσθεσε:

«Η κορυφαία Ολυμπιακή σας διάκριση με υπέρβαση των ανθρώπινων δυσκολιών, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στις μεγάλες επιδόσεις του αθλητισμού μας, συνεχίζοντας παράλληλα μια λαμπρή Ολυμπιακή παράδοση. Θερμά συγχαρητήρια».

«Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο #Rio2016 συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, απευθύνοντας «συγχαρητήρια στον Θανάση Κωνσταντινίδη για το χρυσό μετάλλιο και το παγκόσμιο ρεκόρ και στον Δημήτρη Ζησίδη για την κατάκτηση του χάλκινου».

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/18

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αθλητές της Παραολυμπιακής μας ομάδας επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μας και πρόσφεραν ένα ιδανικό ξεκίνημα  στην ελληνική αποστολή. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, καταρρίπτοντας 3 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, και ο Δημήτρης Ζησίδης, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τόσο για την σπουδαία αθλητική τους διάκριση όσο και για την τεράστια δύναμη της ψυχής τους. Η Ελλάδα τους καμαρώνει».

Το ΠΑΣΟΚ συνεχάρη «για το σθένος ψυχής και την μεγάλη αγωνιστικότητα που επέδειξαν, τους δύο Παραολυμπιονίκες Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη, οι οποίοι μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σφαιροβολία της κατηγορίας   F32 με την ταυτόχρονη κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ καθώς και του χάλκινου της ίδιας κατηγορίας. Η ισχυρή θέληση, το θάρρος και η πυγμή των αθλητών αυτών αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας».

«Οι Παραολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν με τον καλύτερο, αγωνιστικά, τρόπο για τα ελληνικά χρώματα. Οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, στη σφαιροβολία κατηγορίας F32, με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας να καταρρίπτει τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Συγχαίρουμε θερμά τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες για τις επιτυχίες τους και τους ευχαριστούμε για την υπενθύμιση της υπεροχής της σκληρής προσπάθειας ενάντια στις όποιες αντιξοότητες», αναφέρει σε δήλωσή του το Ποτάμι.