Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο MEGA

69
Mega, επίσκεψη, Τσίπρα, ΔΕΘ,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 10:30, περίπου 80 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αlpha Bank στην οδό Σταδίου, με αίτημα την αποδέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας τους, ώστε η μητρική εταιρεία του σταθμού να μπορέσει να τους καταβάλει οφειλόμενα έξι μηνών.

Επταμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αποτελούμενη από τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Θύμιο Νικολόπουλο, έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας.

Νωρίτερα, προκλήθηκε στιγμιαία ένταση όταν η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά στη Στοά Νικολούδη. Ωστόσο, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωθέντων και τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, η είσοδος της Στοάς από τη Σταδίου παρέμεινε ανοιχτή.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Πέμπτης 13/2

Η Alpha Bank είναι η συντονίστρια τράπεζα στο ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγηθεί στο κανάλι, παρότι σ’ αυτό συμμετείχαν και άλλες τράπεζες. Πρόσφατα, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. καλούσε με ανακοίνωση της την Alpha Bank να αποδεσμεύσει τα τιμολόγια αξίας που απαιτείται για την εξόφληση του συνόλου των οφειλόμενων μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της, θεωρώντας ότι η τράπεζα έχει εισπράξει μονομερώς ένα ποσό άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.