Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Σύλληψη ιδιώτη και αστυνομικού για απάτη με όφελος άνω των 70.000 ευρώ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, ιδιώτης και αστυνομικός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε -3.000- ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκανσε οικίες, χώρους εργασίας καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κινητά τηλέφωνα,
-32.250 ευρώ,
-πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
-υπολογιστές
-χειρόγραφες σημειώσεις και
-όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -8- περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζονταςαπό το 2021 συνολικά -73.550- ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...
Κυριακή, Βαΐων, Βάρναλης,

Κυριακή των Βαϊων! – Βάρναλης

Πώς αδύναμη στάθηκε τόσο η καρδιά σου στα λαμπρά Γεροσολυμα Καίσαρας νά μπεις ! Αν τα πλήθη αλαλάζανε ξώφρενα(αλιά σου!) δεν ηξέραν ακόμα ούτε ποιό τ'όνομά σου...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Ρέντη: Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο δεύτερος κύκλος των απολογιών ενώπιον των τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των...

Βουλή: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέσυρε...

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Mπέος

Στην σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, μετά...