Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής στη ΔΕΗ η ευθύνη για την κόλαση πυρκαγιάς στη νότια Χίο

39
Το σχέδιο για την ΔΕΗ: Απολιγνιτοποίηση, εθελούσια έξοδο και καμία αύξηση στα τιμολόγια

Φως στα αίτια της πυρκαγιάς του καλοκαιριού που κατέκαψε τη νότια Χίο στις 25 Ιουλίου ρίχνει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες και ουσιαστικά ελαχιστοποιεί τις φήμες για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Η πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 41.000 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, περιγράφεται αναλυτικά μέσα από 25 παραγράφους και υποπαραγράφους του πορίσματος της Πυροσβεστικής.

Τι αναφέρεται

Στην 6η παράγραφο του πορίσματος περιγράφονται αναλυτικά: ο τόπος και η ανάλυση των αιτιών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

«Σημείο έναρξης της πυρκαγιάς: ορίζεται η περιοχή δυτικά της επαρχιακής οδού Βέσσας- Ελάτας, κατά μήκος ρέματος όπου διέρχεται η γραμμή μέσης τάσης του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.- Δ.Ε.Η.», και συνεχίζει:«Αιτία: Ηλεκτρισμός, Ανάλυση Αιτιών: Βραχυκύκλωμα των ηλεκτρικών καλωδίων».

Κινητικότητα από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Η γνωστοποίηση του πορίσματος, όπως αναμένονταν, δεν άφησε αδιάφορη ούτε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών ούτε τον δικηγόρο Ν. Νύκτα που αποτελεί και μέλος της Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοιός: 203 κρούσματα

Με κινήσεις τους τα τελευταία 24ωρα προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία, πέραν του πορίσματος για τα αίτια της πυρκαγιάς, προκειμένου, όπως τονίζουν, να αναδειχθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν μέσω της Δικαιοσύνης.

«Έχουμε λάβει αρκετά στοιχεία που μας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή η ιστορία με τις πυρκαγιές θα πρέπει να σταματήσει εδώ και όσοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ευθύνες και θα φροντίσουμε να αναδειχθούν. Σύντομα θα απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία για να ξεκινήσει η διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης», εξήγησε στον «π» ο κ. Νύκτας, σημειώνοντας ότι τόσο ο ίδιος ως δικηγόρος, όσο και το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο.

Πηγή: politischios.gr