Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Συναγερμός στη ΓΑΔΑ για το συλλαλητήριο – Φόβοι για έκτροπα

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος στις 14.00, μετά και την ανακοίνωση αντιεξουσιαστών ότι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστιών και ακροδεξιών ή και για μεμονωμένα επεισόδια. Ενώ πάντα υπάρχει και η ανησυχία για δράση της ομάδας του «Ρουβίκωνα» πριν το συλλαλητήριο.

Σήμερα έγινε η πρώτη σύσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταξύ των αξιωματικών της Ασφάλειας και των διοργανωτών και αποφασίστηκαν τα πρώτα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα αύριο Πέμπτη ή το αργότερα την Παρασκευή θα εκδοθεί και η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ με όλες τις λεπτομέρειες.

Πάντως αντιπροσωπεία των διοργανωτών θα πάει στη ΓΑΔΑ αύριο Πέμπτη προκειμένου να ζητήσει εκ νέου αύξηση των μέτρων ασφαλείας φοβούμενη επεισόδια ή προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τουλάχιστον σε τρία σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα δημιουργηθούν φραγμοί από την ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπεί η επαφή αντιεξουσιαστών με την κεντρική συγκέντρωση του συλλαλητηρίου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν στην Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, στην λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Αμερικής.

Ειδικός σχεδιασμός θα υπάρξει και για τα λεωφορείο που θα καταφθάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. Τόσο στις εθνικές οδούς θα υπάρχει αυξημένη περιπολία της ΕΛΑΣ όσο και στους χώρους που θα παρκάρουν, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι την ίδια ήμερα στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι της Super League Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης και θα υπάρξει διασπορά αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεντρώσεις και το Σάββατο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας θα τεθούν σε εφαρμογή και το Σάββατο, μία ημέρα πριν το συλλαλητήριο και αυτό γιατί η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων και πορεία προς το μνημείο για τα Ίμια στην οδό Ρηγίλλης.

Την ίδια ώρα ομάδες αντιεξουσιαστών θα πραγματοποιούν αντισυγκεντρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απαγορευτούν οι πορείες, όπως έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, για την αποφυγή επεισοδίων.

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία υπάρχει στις αρχές και για το ενδεχόμενο επεισοδίων (αν και δεν θεωρείται το πιθανότερο) στην έκθεση της «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο. Για τον λόγο αυτό έχει λάβει οδηγίες η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα περιφρούρησης.

Μέλος του Ρουβίκωνα: Μπορεί να χυθεί αίμα στο συλλαλητήριο

Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα” προειδοποιεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”, σε… σχόλιό του για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την προσεχή Κυριακή, υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τέλος και στα τελευταία μέτρα για την πανδημία COVID-19

Την άρση και των τελευταίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της COVID-19 σε νοσοκομεία, χώρους φροντίδας ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους και...
Στάχτη το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο Μάτι

Μάτι: Παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να μην παραγραφούν αδικήματα

Την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα...

Δήμος Αθηναίων: Επιστροφή των πινακίδων λόγω Πάσχα

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και...

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής, 26 Απριλίου 2024, στη Λαμία, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού...

Κρήτη: Δεύτερο περιστατικό με drone και εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε ένα 24ωρο

Δεύτερο περιστατικό που άγνωστοι προφανώς επιχειρούν να στείλουν «μήνυμα» στους ιδιοκτήτες επιχείρησης ζωτροφών που δραστηριοποιούνται σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου - Καλή Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σύνταγμα: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά – Οκτώ τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η ένταση ξέσπασε...

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κλειστή η Πανεπιστημίου – Συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Κλειστό έως το απόγευμα θα παραμείνει το κέντρο της Αθήνας, λόγω μιας σειράς παράλληλων συγκεντρώσεων με αφορμή...

Αγρότες: Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα αποφάσισαν στην σύσκεψη της Νίκαιας

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική...

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στα Εξάρχεια – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Εξαρχείων,...