Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Συνεχίζεται η κακοκαιρία της «Γαλάτειας»

Η επέλαση της «Γαλάτειας» σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται με την ένταση στα καιρικά φαινόμενα να «χτυπάει» κόκκινο. Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα αρχικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια σε περιοχές της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες από την αρχή της ημέρας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και μετά το μεσημέρι και στα δυτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και το βράδυ της Κεντρικής Στερεάς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Παρασκευή στην Αττική

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και τη νύκτα σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε την Παρασκευή .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργά το βράδυ από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα, αναμένονται βροχές...

Ισχυρή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ρεύμα περιοχές από πτώση δέντρων – Κλειστά σχολεία

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον...

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας “Avgi” στην Αττική

Από απόψε (29/01) στς 20.00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) απαγαρεύεται η...

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης...