Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για τις ευρωεκλογές

Στον «δρόμο» προς τις ευρωεκλογές «φουντώνει» η ονοματολογία για το ποιοι θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι θα επικυρωθούν μέσω εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας από την οποία θα προκύψει η τελική λίστα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μένει πιστός στη σχέση που θέλει να αναπτύξει με τη βάση του κόμματος.

Οι προκριματικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, ακόμη και τον Απρίλιο. Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν σε προσεχή συνεδρίαση της Πολιτικής ΓραμματείαςΈνα σενάριο θέλει να σπάνε σε περιφέρειες ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες μέλη που δεν είναι ευρέως γνωστά στο πανελλήνιο.

Σε αυτή τη φάση αναζήτησης του ΣΥΡΙΖΑ δύο ονόματα σίγουρα υπάρχουν: αυτά των υφιστάμενων ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και της Έλενας Κουντουρά.

Από γνωστά πρόσωπα που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μπει μπροστά στην προσπάθεια του κόμματος για ανασύνταξη ακούγονται τα ονόματα της Εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη και του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ενώ φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» ο καθηγητής, Νικόλας Φαραντούρηςη δημοσιογράφος, Δώρα Τζαμπάζη που βρέθηκε στις Σπέτσες για έναν κύκλο παρουσίασης που αφορούσε στην παρουσία της ΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συντονίστρια των 29 think- tanks, Διάνα Βουτυράκου.

Την πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος εξετάζει  και ο σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη για εκκλησιαστικά θέματα, Γιάννης Βουλγαράκης, ενώ η φημολογία έχει αναπτυχθεί μετά τα θετικά λόγια του Γιώργου Κύρτσου για την Κουμουνδούρου. Την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του φέρεται να συζητά και ο πρώην μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν φουντώσει οι φήμες που ήθελαν τον Γιώργο Καπουτζίδη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σε σχετικά δημοσιεύματα αναφερόταν πως ήταν προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης διέψευσε τις φήμες .

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέφερε πως ούτε σχετική πρόταση του έχει γίνει, ούτε υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό του.  Σημειώνεται πως και και στο παρελθόν υπήρχαν φήμες για κάθοδο του ηθοποιού στον πολιτικό στίβο, με τα σενάρια τότε να τον ήθελαν να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράμμισε ότι εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, ότι δηλαδή, όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν έχει καμία πρόθεση ενασχόλησης με την πολιτικήμε κανένα κόμμα. Παραμένει σταθερός στη θέση του και δηλώνει πως δεν ισχύουν τα περί υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας χθες στον

 και τον Νίκο Χατζηνικολάου σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές απάντησε ότι «είναι κρίσιμες για την κοινωνία. Κρινόμαστε όλοι και σε ηγετικό επίπεδο και όλοι. Είμαι βέβαιος ότι η οργανωμένη μας εξωστρέφεια και το σχέδιό μας θα μας οδηγήσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα βάλει τέλος στη φιλολογία του 41%».

ΣΥΡΙΖΑ: Το Think Tank Παιδείας ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Με τους «άριστους της κοινωνίας» στο πλευρό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε το πρώτο think tank, που αφορά στην Παιδεία, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σχετική ανάρτηση του στο X, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα think tank «που φτιάχνουμε, με ανθρώπους που προέρχονται όχι από το στενό κομματικό πλαίσιο αλλά από εσάς, από την κοινωνία» και παρουσιάζει το πρώτο από αυτά, το Think Tank Παιδείας το οποίο και αποτελείται από 7 πρόσωπα. «Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου για να φτιάξουμε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δημόσιας παιδείας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί η πραγματική παιδεία είναι αυτό που δε θέλει το σύστημα Μητσοτάκη. Γιατί η πραγματική παιδεία δίνει τα εφόδια σε μία κοινωνία να αντισταθεί στην προπαγάνδα, να ρωτήσει, να μάθει, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή» προσθέτει.

Στο Think Tank Παιδείας συμμετέχουν:

  • Βασίλης Τσελφές: ομότιμος καθηγητής στο ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ. Με εξειδίκευση στη Φυσική και πάνω από 200 δημοσιεύσεις.
  • Λουκία Μπεζέ: Κλινική και Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, με διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris XIII και πλούσιο ακαδημαϊκό έργο.
  • Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης: αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Michigan και πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία.
  • Ιωάννης Τουλής: καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εξειδικεύεται σε θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης και διαχείρισης.
  • Δημήτριος Τορτοπίδης: αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Και με πάνω από 100 ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.
  • Γεώργιος Μπαγάκης: ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
  • Δανάη Βουκελάτου: υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, ερευνητική βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, με μεταπτυχιακό στην Έρευνα και την Ψυχολογία της Εκπαίδευσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους 15% που θα δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους να είναι το βασικό θέμα της ατζέντας συνεδριάζει...
Υπουργείο Εσωτερικών: Ελαστικό ωράριο στο δημόσιο, στήριξη των δήμων και άδειες ειδικού σκοπού

Bonus παραγωγικότητας: Σε ισχύ από το 2025 – Άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα αξιολόγησης...

Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θεσμοθετείται οριζοντίως στο Δημόσιο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας). Σκοπός είναι η εισαγωγή...
Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Δίκη για το Μάτι, έξι χρόνια μετά την τραγωδία: 104 νεκροί, 6 ένοχοι, κανένας...

Ένοχοι κρίθηκαν έξι από τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς. Με δεδομένες τις πλημμεληματικού χαρακτήρα...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου...

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι υπότροπη.Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο...

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για την υπόθεση διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών καθοδόν προς την ευρωκάλπη.  Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Στην εκδήλωση...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι υπότροπη.Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για την υπόθεση διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών καθοδόν προς...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ...