Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η δεύτερη πράξη της Πολιτικής Γραμματείας παρουσία Κασσελάκη

Μετά τη χθεσινή εξάωρη εκρηκτική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έληξε χωρίς απόφαση, νέο κρίσιμο ραντεβού έδωσαν τα μέλη της, για σήμερα το απόγευμα (20/2) παρουσία, πλέον και του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανακοίνωση του κομματικού οργάνου, δίνονται κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε στα μέλη της γραμματείας ο στέφανος κασσελάκης, απαντώντας σε όσους είχαν αμφισβητήσει την κίνησή του με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που θέτει ταυτοτικά ζητήματα για το κόμμα.

“O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα” ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας που καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος: “Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφεραν.

Κασσελάκης: Βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, με τον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου, του London School of Economics, απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε, με τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου, λέγοντας ότι θέλει να δώσει φωνή στα μέλη του κόμματος: “Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός” είπε.

“Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο”

Επανήλθε δε με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και εξηγεί: «Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν».

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

Εκρηκτική συνεδρίαση


Νωρίτερα η αιχμηρή επιστολή-απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς του έβαλε “νέα φωτιά” στο εσωκομματικό σκηνικό. “Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα. Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών” σημείωσε.

Το συνέδριο θα γίνει κανονικά, το ερωτηματολόγιο δεν έχει δημοσκοπικό χαρακτήρα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του -όπως αναφέρει- για επανειλημμένες διαρροές που έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία της Πολιτκής Γραμματείας και καταλόγισε διαρροές και στο Προεδρείο της ΚΟ.
 
Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα. Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!”
 
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιήθηκε μετά το σχετικό αίτημα κορυφαίων στελεχών, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, οι οποίοι εξέφρασαν δημοσίως την διαφωνία τους με το επίμαχο ερωτηματολόγιο.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του συνεδρίου το κλίμα στις τάξεις του κόμματος είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών” ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας .

Αυτή η διαδικασία επειδή έχει καταστατικό έχει όργανα και δεν είναι τα κόμματα εταιρείες για αυτόν το λόγο το πως θα γίνονται δημοψηφίσματα, το πως θα γίνονται τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο” σημείωσε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας MEGA.
 
Θεωρώ ότι αν υπάρχει στο βάθος ένα σύνδρομο ιδιοκτησίας, πρέπει να απαλλαγούμε όλοι από αυτό. Δεν είναι κανένας μας ιδιοκτήτης του κόμματος. Το κόμμα ανήκει στα μέλη του και ανήκει και στα μελλοντικά μέλη του” είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.
  
Δεν μπορεί κανείς τους, πρόεδρος, τασάρχες, κεντρικά στελέχη να θεωρούν τον συριζα οικόπεδο για αντιπαροχή από κληρονομιά που είναι όλοι χαρούμενοι όταν αυτό το οικόπεδο προκύπτει, αλλά όταν έρχεται το σχέδιο του μηχανικού όλοι θέλουν το ρετιρέ και κανείς δεν θέλει τον πρώτο όροφο” είπε Χρηστος Γιαννουλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Έχουμε την υποχρέωση να ακούσουμε τον κόσμο και την ευκαιρία μέσα από τα κομματικά όργανα να δώσουμε φωνή στα μέλη του κόμματος με σκοπό την ανανέωση και την δημιουργία νέων σταθερού βάσεων.” σημείωσε σε ανάρτησή του o Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η έναρξη του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22/2.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Δίκη για το Μάτι, έξι χρόνια μετά την τραγωδία: 104 νεκροί, 6 ένοχοι, κανένας...

Ένοχοι κρίθηκαν έξι από τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς. Με δεδομένες τις πλημμεληματικού χαρακτήρα...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου...

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι υπότροπη.Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο...

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για την υπόθεση διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών καθοδόν προς την ευρωκάλπη.  Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Στην εκδήλωση...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αυξηθεί σημαντικά η συσπείρωσή της,...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άλλοι μιλούν για οικονομία, κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής-ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης-συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι στο τέλος της...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...