Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η δεύτερη πράξη της Πολιτικής Γραμματείας παρουσία Κασσελάκη

Μετά τη χθεσινή εξάωρη εκρηκτική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έληξε χωρίς απόφαση, νέο κρίσιμο ραντεβού έδωσαν τα μέλη της, για σήμερα το απόγευμα (20/2) παρουσία, πλέον και του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανακοίνωση του κομματικού οργάνου, δίνονται κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε στα μέλη της γραμματείας ο στέφανος κασσελάκης, απαντώντας σε όσους είχαν αμφισβητήσει την κίνησή του με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που θέτει ταυτοτικά ζητήματα για το κόμμα.

“O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα” ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας που καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος: “Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφεραν.

Κασσελάκης: Βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, με τον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου, του London School of Economics, απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε, με τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου, λέγοντας ότι θέλει να δώσει φωνή στα μέλη του κόμματος: “Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός” είπε.

“Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο”

Επανήλθε δε με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και εξηγεί: «Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν».

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

Εκρηκτική συνεδρίαση


Νωρίτερα η αιχμηρή επιστολή-απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς του έβαλε “νέα φωτιά” στο εσωκομματικό σκηνικό. “Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα. Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών” σημείωσε.

Το συνέδριο θα γίνει κανονικά, το ερωτηματολόγιο δεν έχει δημοσκοπικό χαρακτήρα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του -όπως αναφέρει- για επανειλημμένες διαρροές που έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία της Πολιτκής Γραμματείας και καταλόγισε διαρροές και στο Προεδρείο της ΚΟ.
 
Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα. Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!”
 
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιήθηκε μετά το σχετικό αίτημα κορυφαίων στελεχών, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, οι οποίοι εξέφρασαν δημοσίως την διαφωνία τους με το επίμαχο ερωτηματολόγιο.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του συνεδρίου το κλίμα στις τάξεις του κόμματος είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών” ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας .

Αυτή η διαδικασία επειδή έχει καταστατικό έχει όργανα και δεν είναι τα κόμματα εταιρείες για αυτόν το λόγο το πως θα γίνονται δημοψηφίσματα, το πως θα γίνονται τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο” σημείωσε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας MEGA.
 
Θεωρώ ότι αν υπάρχει στο βάθος ένα σύνδρομο ιδιοκτησίας, πρέπει να απαλλαγούμε όλοι από αυτό. Δεν είναι κανένας μας ιδιοκτήτης του κόμματος. Το κόμμα ανήκει στα μέλη του και ανήκει και στα μελλοντικά μέλη του” είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.
  
Δεν μπορεί κανείς τους, πρόεδρος, τασάρχες, κεντρικά στελέχη να θεωρούν τον συριζα οικόπεδο για αντιπαροχή από κληρονομιά που είναι όλοι χαρούμενοι όταν αυτό το οικόπεδο προκύπτει, αλλά όταν έρχεται το σχέδιο του μηχανικού όλοι θέλουν το ρετιρέ και κανείς δεν θέλει τον πρώτο όροφο” είπε Χρηστος Γιαννουλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Έχουμε την υποχρέωση να ακούσουμε τον κόσμο και την ευκαιρία μέσα από τα κομματικά όργανα να δώσουμε φωνή στα μέλη του κόμματος με σκοπό την ανανέωση και την δημιουργία νέων σταθερού βάσεων.” σημείωσε σε ανάρτησή του o Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η έναρξη του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22/2.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Σειρά συναντήσεων Κασσελάκη στις ΗΠΑ – Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο State Department και στις επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων το Κυπριακό και την πορεία των...

Υπόθεση Μπελέρη: Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών – Αν δεν μειωθεί η ποινή θα...

Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του...

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το ειδικό Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά – Έως 2 δισ....

Στο 9ο «Our Ocean Conference» μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (16/04) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε και ανακοίνωσε την εκκίνηση του ειδικού «Ταμείου Απανθρακοποίησης»...

Αλέξης Τσίπρας: Δεν οικοδομείται ειρήνη με αφηρημένες δεσμεύσεις ούτε με μονόπλευρες και κακές «λύσεις»

Παρέμβαση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έκθεση Μπακογιάννη «Περί ένταξης Κοσσόβου στον Οργανισμό». Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ...

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα λάβει μέρος σήμερα και αύριο στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιείται...

Νικητές και χαμένοι από την υποψηφιότητα Μπελέρη

Τι μένει, λοιπόν, ως συμπέρασμα από πολιτικό σκάκι που βλέπουμε να παίζεται τα τελευταία 24ωρα; Ότι «βγήκαν όλοι νικητές και ΄χάσαν όλοι οι άλλοι» που θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση...

Σειρά συναντήσεων Κασσελάκη στις ΗΠΑ – Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο State Department και στις επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος...

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό έως 32%

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες...