Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής και πως τα εκτυπώνετε

Καθώς μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, τον τελευταίο μήνα του έτους, πλησιάζει όλο και περισσότερο η στιγμή που θα πρέπει να μπούμε στην ΑΑΔΕ πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024.

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν εδώ και καιρό αναρτηθεί στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ. Πρέπει να πληρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου και κανείς δεν ξέρει αν και φέτος θα αποφασιστεί να δοθεί παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Αλλαγές φέτος σε ό,τι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν. Εκτός από τα ποσά, ίδια παραμένει και η διαδικασία τόσο για εκτυπώσει κανείς τα τέλη κυκλοφορίας όσο και για να «καταθέσει πινακίδες», να βγάλει δηλαδή το όχημά του σε ακινησία.

Όλα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του myCar. Εκεί μπορεί κανείς να καταθέσει τις πινακίδες, να θέσει το όχημα σε ακινησία και άρα να μην πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Για να εκτυπώσει κανείς το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κωδικούς Taxisnet, χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας και την είσοδο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Υπάρχει και η επιλογή μέσα του myCar να γίνει η διαδικασία και με κωδικούς Taxisnet.

Αφού μπείτε στην εφαρμογή, πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αμέσως μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Στη συνέχεια επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος (υπάρχει επιλογή).

Μετά πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας έχουν και φέτος QR code για να μπορεί ο φορολογούμενος να πληρώσει ηλεκτρονικά μέσω mobile banking χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσει τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή χρήσης του κωδικού RF για πληρωμή μέσω web banking αλλά και η πληρωμή σε ΑΤΜ ή με φυσική παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως...

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται ανατροπές – Εξετάζεται και απόσυρση

Ανεβάζουν «ταχύτητα» οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αλλαγή του...

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας για το 2024

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους κατόχους οχημάτων, αφού το αργότερο σε δέκα μέρες θα...

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε θα πρέπει να τα πληρωθούν χωρίς πρόστιμο

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν οι οδηγοί οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Μπορείτε...