Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης – Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να προσέλθουν στο παρεκκλήσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως μετά, η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Ποιοι θα παραστούν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου Β.

Στην πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιθανότατα στην κηδεία να παραστεί τόσο η βασιλική Πριγκίπισσα Αννα, η οποία και βρισκόταν ήδη στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, όσο κι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο πιο μικρός γιος της Ελισάβετ. 

Μάλιστα δεν είναι απίθανο να μεταβεί στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στην κηδεία τουλάχιστον 20 εστεμμένων ή μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου ο διάδοχος Κωνσταντίνος, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου,...

Εντοπίστηκε η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι

Το άψυχο σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι τελικά εντοπίστηκε και φέρεται να έχει σημάδια από χρήση...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου επιχείρηση κατάληψης της Ηπείρου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913.... Ο διάδοχος Κωνσταντίνος αναλαμβάνει αρχηγός του Στρατού της Ηπείρου, που επιχειρεί να...

Πενήντα οκτώ χρόνια από τα “Ιουλιανά” του 1965 – Α’ Μέρος

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη  Στις 7:10 το απόγευμα, της 15ης Ιουλίου 1965, συνέβη ένα (αναμενόμενο)...